Thymen Arensman verrast zichzelf op ‘punchy’ klim: “Reed ook nog lek voor de finale”
foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2024 om 17:50

Thymen Arensman verrast zichzelf op ‘punchy’ klim: “Reed ook nog lek voor de finale”

Thymen Arensman is op zijn zachtst gezegd geen fan van korte en explosieve inspanningen, maar de Nederlander van INEOS Grenadiers was in de zestiende etappe van de Giro d’Italia desalniettemin een van de betere klimmers op de steile Monte Pana. En dat na een verre van vlekkeloze aanloop richting de klim.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kreeg vijf kilometer voor de eerste klim (doelt op de Passo Pinei, red.) namelijk af te rekenen met een lekke band”, begon Arensman zijn relaas bij Eurosport. “Ik zat zo al op mijn limiet op de eerste beklimming. Ik had dus nooit verwacht dat ik het zo goed zou doen, zeker omdat de klim erg punchy was. Daar ben ik normaal slecht in, maar dit was een goede prestatie. Ik kijk al uit naar de langere beklimmingen, die liggen me normaal nog beter.”

“De slotklim van vandaag was echt zeer explosief. Ik had verwacht dat ik tijd zou verliezen, maar deed het dus nog vrij goed. We kregen van de ploegleiders door dat we gewoon zo snel mogelijk de klim moesten oprijden. Ik ging eigenlijk iets te snel van bij de voet en dat moest ik nog enigszins bekopen. Maar ik ben wel tevreden met deze uitkomst.”

Over de chaotische start
Arensman keek ook nog terug op de zeer chaotische start. De organisatie van de Giro besloot de zestiende rit vanwege extreme weersomstandigheden in te korten, al gebeurde dit pas nadat de renners gezamenlijk in actie kwamen.

“Het was echt een rollercoaster. Het is niet ideaal om zo te beginnen aan een rit, maar ik ben vooral blij dat we als renners unaniem eens waren over iets. Dat is mooi om te zien. We hebben hier zeker van geleerd, want in de toekomst kan het nog beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.