Thymen Arensman: “We zijn hier nog altijd om de Giro te winnen”
foto: Cor Vos
dinsdag 14 mei 2024 om 15:06

Thymen Arensman: “We zijn hier nog altijd om de Giro te winnen”

Tadej Pogacar bevindt zich na de eerste week van de Giro d’Italia in een luxepositie. De Sloveen heeft na negen etappes al een riante voorsprong in het algemeen klassement en lijkt op weg naar de eindzege. Met de nadruk op lijkt, want Thymen Arensman heeft de strijd nog niet opgegeven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We zijn naar deze Giro gekomen om te winnen en dat kan nog steeds”, is de Nederlander van mening. “Tadej is supersterk, maar er kan nog van alles gebeuren. G (Geraint Thomas, red.) staat er nog heel goed voor. We proberen er nog alles aan te doen om de wedstrijd te winnen. Daarvoor zijn we hier”, vertelde Arensman voor de start van de tiende etappe bij Eurosport.

Thomas kijkt na de eerste week van de Giro tegen een achterstand aan van net geen drie minuten (2:58) op rozetruidrager Pogacar. Arensman is na enkele goede dagen opgeschoven naar plaats negen. De achterstand van de 24-jarige Nederlander bedraagt op dit moment 5:40.

Wat verwacht Arensman eigenlijk van de tweede en derde Giro-week? “Ik verwacht vooral een zware koers en hopelijk spektakel voor de kijkers thuis. Ik denk dat we nog heel erg zullen afzien. Vooral de derde week is hartstikke zwaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.