Tiberi na spectaculaire comeback: “Ik dacht eerst dat alles verloren was”
foto: Cor Vos
maandag 23 september 2019 om 18:27

Tiberi na spectaculaire comeback: “Ik dacht eerst dat alles verloren was”

Antonio Tiberi dacht dat zijn WK tijdrit al na een trap klaar was. De Italiaanse junior kreeg direct mechanische pech, maar bleef rustig en wist daarna een ijzersterke tijdrit op de mat te leggen. Het leverde hem uiteindelijk de wereldtitel op. “Wat een ongelooflijke dag”, reageerde hij direct na afloop.

“Voor mij is dit een fantastische overwinning”, zegt Tiberi. “De crank brak af bij mijn eerste aanzet en op dat moment moest ik schakelen in mijn hoofd. Ik dacht eerst dat alles verloren was, maar ik bleef vol gaan tot het eind. Toen ik de tussentijden terugzag, realiseerde ik mij dat ik een uitzonderlijke comeback gemaakt had.”

“Ik ben wereldkampioen, maar ik kan nog steeds niet geloven wat ik heb gedaan”, aldus de jonge Italiaan, die Enzo Leijnse en Marco Brenner naast zich had staan op het podium. “Ik ben heel enthousiast en ook verrast. Eerlijk gezegd keek ik meer naar mijn landgenoot Andrea Piccolo, want dit jaar had ik hem tot vandaag nooit verslagen.” Piccolo eindigde uiteindelijk als zesde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.