Tiberi na spectaculaire comeback: “Ik dacht eerst dat alles verloren was”

maandag 23 september 2019 om 18:27
Tiberi na spectaculaire comeback: “Ik dacht eerst dat alles verloren was”

foto: Cor Vos

Antonio Tiberi dacht dat zijn WK tijdrit al na een trap klaar was. De Italiaanse junior kreeg direct mechanische pech, maar bleef rustig en wist daarna een ijzersterke tijdrit op de mat te leggen. Het leverde hem uiteindelijk de wereldtitel op. “Wat een ongelooflijke dag”, reageerde hij direct na afloop.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

“Voor mij is dit een fantastische overwinning”, zegt Tiberi. “De crank brak af bij mijn eerste aanzet en op dat moment moest ik schakelen in mijn hoofd. Ik dacht eerst dat alles verloren was, maar ik bleef vol gaan tot het eind. Toen ik de tussentijden terugzag, realiseerde ik mij dat ik een uitzonderlijke comeback gemaakt had.”

“Ik ben wereldkampioen, maar ik kan nog steeds niet geloven wat ik heb gedaan”, aldus de jonge Italiaan, die Enzo Leijnse en Marco Brenner naast zich had staan op het podium. “Ik ben heel enthousiast en ook verrast. Eerlijk gezegd keek ik meer naar mijn landgenoot Andrea Piccolo, want dit jaar had ik hem tot vandaag nooit verslagen.” Piccolo eindigde uiteindelijk als zesde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.