Tien Belgen rijden de Volta ao Algarve 2021
Jelle Vanendert - foto: Cor Vos
woensdag 5 mei 2021 om 08:00

Tien Belgen rijden de Volta ao Algarve 2021

Tien Belgische renners zijn tot en met zondag actief in de Ronde van de Algarve. Een overzicht van de landgenoten in de Portugese etappekoers.

Bingoal Pauwels Sauces WB vaardigt de meeste Nederlanders naar het zuiden van Portugal. De ploeg heeft Milan Menten, Rémy Mertz, Kenny Molly, Dimitri Peyskens en Jelle Vanendert opgesteld. Op Christophe Noppe (Arkéa-Samsic) na zijn het verder enkel Belgische WorldTour-renners die we in actie zijn.

AG2R Citroën komt met Oliver Naesen en Gijs Van Hoecke koersen. Baptiste Planckaert maakt in de Ronde van de Algarve zijn eerste officiële koerskilometers voor Intermarché-Wanty-Gobert. Bij Deceuninck-Quick-Step is Bert Van Lerberghe de enige Belgische pion.

In de Volta ao Algarve gaan we op zoek naar een opvolger voor Remco Evenepoel. Aanvankelijk stond de wedstrijd voor januari op de wielerkalender, maar die plannen konden dankzij het coronavirus de prullenbak in. De voorbereidingskoers ging daarna snel op zoek naar een nieuwe datum en vond uiteindelijk begin mei nog een plekje.

Lees ook: Voorbeschouwing: Volta ao Algarve 2021

flag-fr AG2R Citroën
flag-be Oliver Naesen
flag-be Gijs Van Hoecke

flag-be Deceuninck-Quick-Step
flag-be Bert Van Lerberghe

flag-be Intermarché-Wanty-Gobert
flag-be Baptiste Planckaert

flag-be Bingoal Pauwels Sauces WB
flag-be Milan Menten
flag-be Rémy Mertz
flag-be Kenny Molly
flag-be Dimitri Peyskens
flag-be Jelle Vanendert

flag-fr Arkéa-Samsic
flag-be Christophe Noppe

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.