Tien finalisten Wattmeister Challenge bekend
foto: Topcompetitie
vrijdag 15 juni 2018 om 18:28

Tien finalisten Wattmeister Challenge bekend

De deelnemers van de finale van de Wattmeister Challenge zijn bekend. Vandaag was de laatste dag waarop renners uit de Topcompetitie zich konden plaatsen voor deze eindstrijd, met als inzet een stageplek bij Katusha-Alpecin. Vier renners wisten zich nog te plaatsen op de laatste kwalificatiedag.

Thijs de Lange was de eerste leider van de Wattmeister Challenge. De Metec-TKH-renner trapte toen 5,56 Watt per kilogram weg. Dat bleek na alle andere voorrondes niet genoeg voor de finale. Vandaag ging hij op herkansing en trapte hij 6,12 W/kg, wat goed is voor de topscore van alle voorrondes.

Ook Kenny Nijssen (5,86 W/kg), Jaap Kooijman (5,81 W/kg) en Wout van Elzakker (5,74 W/kg) trapten zich nog bij de beste tien. Zij nemen het in de finale op tegen Jeen de Jong, Daniel Abraham Gebru, Piotr Havik, Tim Groot, Arno KleinJan en Alex Mengoulas.

De finale is op 11 juli in het Velodrome in Amsterdam. Alle scores gaan dan weer op nul. De renner die op 11 juli het hoogste wattage per kilo rijdt, is de Wattmeister 2018 en mag vanaf 1 augustus 2018 stage lopen bij de WorldTour-formatie Katusha-Alpecin. Vorig jaar ging Havik daarmee aan de haal; hij kan zichzelf weer opvolgen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
15 juni 2018 20:16
Nu snel allemaal nog wat gewicht zien kwijt te spelen zonder spiermassa te verliezen. Ben wel benieuwd naar wie het hoogste absolute wattage heeft getrapt.
15 juni 2018 22:57
Is die Gebru dezelfde die Paralympisch goud heeft gewonnen voor Nederland?
15 juni 2018 23:06
@Baukema, Ja
15 juni 2018 23:15
Gebru heeft een onderontwikkeld been blijkbaar waardoor ie aan de Paralympische Spelen mocht deelnemen. Toch wel knap dan dat ie dit kan trappen. :)
Maar eerlijkheidshalve denk ik dat Piotr Havik van deze renners wel het rijpst is voor een stapje hogerop, ook gezien z'n resultaten in de afgelopen weken. Ik vind het nog steeds een hele aparte (maar ook wel te gekke) stunt zo'n WT-stageplek met een gegarandeerd programma tussen de 'echte' profs, maar ik zie Katusha dit soort mannen toch niet gauw aan zich binden voor een langere tijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.