Tien renners koersen in 2021 voor opleidingsploeg Qhubeka ASSOS

vrijdag 4 december 2020 om 09:05
Tien renners koersen in 2021 voor opleidingsploeg Qhubeka ASSOS

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Nu de toekomst van NTT Pro Cycling (volgend jaar Team Qhubeka ASSOS) is gered, rekent de WorldTour-formatie ook in 2021 weer op de opleidingsploeg. Deze continentale formatie zal vanaf volgend seizoen verder gaan onder de naam Team Qhubeka. De selectie bestaat uit tien renners.

Marc Pritzen, Henok Mulueberhan, Negasi Abreha, Mattia Guasco en Drew Christensen (in 2019 winnaar van de Zwift Academy) reden vorig seizoen al voor de opleidingsploeg. Ghebrehiwet Birhane, Renus Uhiriwe en de Italianen Antonio Puppio, Kevin Bonaldo en Luca Coati zijn nieuw.

De 21-jarige Puppio, die als belofte al enkele mooie ereplaatsen wist te verzamelen, komt over van Kometa Xstra. Met Pritzen telt de opleidingsformatie slechts één renner uit Zuid-Afrika, al rekent de ploeg ook op renners uit Eritrea (Birhane en Mulueberhan), Ethiopië (Abreha) en Rwanda (Uhiriwe).

Talentenfabriek 
Connor Brown, Natnael Tesfatsion en Leonardo Marchiori reden vorig jaar nog voor de continentale talentenfabriek, maar mogen zich in 2021 bewijzen op een hoger niveau. Brown heeft getekend bij de hoofdmacht van Qhubeka, terwijl Tesfatsion en Marchiori kiezen voor een Italiaans avontuur bij Androni Giocattoli-Sidermec.

Selectie flag-za Team Qhubeka in 2021
flag-et Negasi Abreha
flag-er Ghebrehiwet Birhane
flag-it Kevin Bonaldo
flag-nz Drew Christensen
flag-it Luca Coati
flag-it Mattia Guasco
flag-za Marc Pritzen
flag-er Henok Mulueberhan
flag-it Antonio Puppio
flag-rw Renus Uhiriwe

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair