Tien seconden tijdstraf voor Tadej Pogacar in UAE Tour
foto: Cor Vos
vrijdag 26 februari 2021 om 16:31

Tien seconden tijdstraf voor Tadej Pogacar in UAE Tour

Tadej Pogačar heeft na de zesde etappe van de UAE Tour een tijdstraf van tien seconden gehad. De Sloveen blijft aan de leiding in het klassement, maar het verschil met de nummer twee, Adam Yates, is daardoor wel teruggelopen van 45 naar 35 tellen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In het communiqué dat elke dag wordt opgemaakt, staat dat Pogačar is gestraft voor het ‘duwen van een andere renner’. Ook zijn ploeg- en landgenoot Jan Polanc is voor dat vergrijp beboet. Ze kregen allebei een tijdstraf van tien seconden en vier punten aftrek in het puntenklassement. Ook moeten ze een boetebedrag van 200 CHF (ongeveer 182 euro) betalen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.