woensdag 27 maart 2024 om 17:14

Tiesj Benoot voelt zich ‘heel slecht’ bij val Wout van Aert: “Denk dat hij mijn achterwiel aantikte”

Video Zijn ploeggenoot Matteo Jorgenson pakte de zege en zelf eindigde Tiesj Benoot nog als vierde, maar na afloop was er toch ook vooral teleurstelling bij de Belg van Visma | Lease a Bike. Op 67 kilometer van de streep was zijn kopman Wout van Aert namelijk hard onderuit geschoven. En Benoot dacht dat hij zelf ook een aandeel had in het tot stand komen van die valpartij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ons plan was om op de Kanarieberg te gaan”, vertelde Benoot na afloop bij Eurosport. “De gebroeders Van Dijke deden een geweldige lead-out richting de klim. Tim was klaar met zijn beurt, toen ze ons links passeerden. Wout schreeuwde naar me dat ik moest versnellen, wat ik ook deed. Maar ik denk dat hij mijn achterwiel aantikte toen ik ging staan. Ik voel me er heel slecht bij, eerlijk gezegd. Ik hoop dat hij dat hij oké is, ik weet niks.”

“Nadien was ik een beetje verward, maar Matteo ging alsnog op de beklimming. Dat bleek uiteindelijk een goede beslissing. We hebben het goed uitgespeeld in de finale. Persoonlijk ben ik ook tevreden met mijn prestatie na mijn zware val van vrijdag (in de E3 Saxo Classic, red.). Het was alweer veel beter dan in Gent-Wevelgem. Maar ik ben heel teleurgesteld over wat er met Wout is gebeurd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.