Tiesj Benoot: “Een klassement? Nee, ritwinst is het doel”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 28 augustus 2020 om 13:25

Tiesj Benoot: “Een klassement? Nee, ritwinst is het doel”

Tiesj Benoot begint morgen aan zijn vierde Tour de France, dit jaar in de kleuren van Team Sunweb. De 26-jarige renner gaat op jacht naar zijn eerste ritzege in de Tour, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ritwinst is het doel. En ik mag zeker mijn kans gaan.”

De eerste weekendetappes spelen zich af in de omgeving van Nice. Zaterdag krijgen de renners al een geaccidenteerde rit voorgeschoteld, zondag staan de eerste bergen al op het menu. Zo trekt het peloton over La Colmiane (16,3 km aan 6,3%). Op deze klim viel de beslissing in de meest recente Parijs-Nice.

Benoot kwam toen als tweede boven, achter de ongenaakbare Nairo Quintana maar voor toppers als Thibaut Pinot, Maximilian Schachmann en Vincenzo Nibali. “Het wordt vechten tot de voet van deze klim. Daar vertrekt dan vervolgens al dan niet een ontsnapping. Ik ben benieuwd. Het zal een stevig dagje worden.”

Vuurwerk op dag vier?
“Ik geloof alleen niet dat er meteen grote verschillen zullen worden gemaakt. De twee zware hellingen komen al vroeg in de rit. En de Col d’Eze… Tja, als je daar als klassementsrenner wordt gelost, dan zal de Tour nog heel lang duren. Ik verwacht wel vuurwerk op dag vier, met aankomst op Orcières-Merlette. Daar zullen de klassementsmannen vooral op focussen.”

Over klassementsrenners gesproken, heeft Benoot eigenlijk zelf nog klassementsambities voor de komende Tour? “Nee, nee. Het komt er ooit misschien eens van. Maar dit jaar zeker niet. Het doel is om een etappe te winnen. En dan wil ik met een goede vorm naar de klassiekers trekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.