Tiesj Benoot: “Geen goede uitslag nodig om te weten dat ik goed ben”
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 09:29

Tiesj Benoot: “Geen goede uitslag nodig om te weten dat ik goed ben”

Tiesj Benoot reed vandaag naar een vijfde plaats in Dwars door Vlaanderen. De renner van Lotto Soudal probeerde zijn medevluchters nog te verschalken met een late uitval, zonder succes. Het was van der Poel die iedereen te snel af was in de sprint. “Spijtig dat er niet meer inzat”, vertelt Benoot na afloop.

Op de tweede beklimming van de Cote de Trieu dicht Benoot met Jungels in het wiel het gat op de vluchters met van der Poel. Enkel Pöstlberger, Turgis en de Nederlands kampioen kunnen volgen. Benoot probeerde voordien ook al op de Berg ten Houte, maar toen werd hij al snel gegrepen. Benoot toont hiermee dat hij in een uitstekende vorm verkeert. “Ik heb geen goede uitslag nodig om te weten dat ik goed ben. Ik ben wel wat ontgoocheld, maar ik weet dat ik klaar ben voor de Ronde.”

Benoot probeerde sprint nog te ontglippen met een aanval in de laatste kilometer. “Er kwam nooit echt een goede mogelijkheid om te demarreren, dus probeerde ik het onder de vod. De eerste aanval is immers nooit goede. Ik had gehoopt dat Jungels en van der Poel wat meer naar elkaar zouden kijken, maar dat was niet zo.” Uiteindelijk dichtte de Luxemburger het gat waardoor van der Poel in een zetel aan de sprint kon beginnen en het ook afmaakte. Daarmee behaalde van der Poel zijn eerste WorltTour-zege.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.