Tiesj Benoot houdt rekening met opgave in Amstel Gold Race door hoogzwangere vriendin
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 april 2024 om 11:24

Tiesj Benoot houdt rekening met opgave in Amstel Gold Race door hoogzwangere vriendin

Tiesj Benoot is zondagochtend ‘gewoon’ van start gegaan in de Amstel Gold Race, maar de kans bestaat dat hij de Nederlandse heuvelklassieker niet gaat uitrijden. Zijn vriendin Fien is namelijk hoogzwanger en staat op het punt van bevallen, vertelde de Vlaming van Visma | Lease a Bike voor de start.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het zou kunnen dat ik snel naar huis moet, maar hoop van niet”, lachte Benoot tijdens de ploegpresentatie van de Amstel Gold Race op De Markt in Maastricht. “Het kan elk moment gebeuren.”

Omdat hij bij zijn vriendin wilde zijn, miste hij eerder deze week ook al de parcoursverkenning van de ploeg in Zuid-Limburg. Wel is Benoot dus van start gegaan in ‘de Amstel’, maar hij houdt er rekening mee dat hij de koers zou moeten verlaten. “Ik heb de nummers van onze ploegleiders Frans Maassen en Arthur van Dongen aan haar gegeven. Dat is wel de afspraak”, aldus Benoot.

In december 2021 werden Tiesj en Fien al ouders van dochter Roos.

flag-nl Wil je niets missen van de Amstel Gold Race? Volg de koers hier in het WielerFlits Liveblog!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.