Tiesj Benoot: “Misschien geraak ik bij Sunweb een drempel over”

vrijdag 11 oktober 2019 om 11:14
Tiesj Benoot: “Misschien geraak ik bij Sunweb een drempel over”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot neemt zaterdag afscheid van Lotto Soudal in de Ronde van Lombardije. Benoot hoopt met een goed resultaat af te sluiten, maar kijkt tegelijkertijd ook met een schuin oog vooruit naar aankomend seizoen bij Sunweb. “Misschien geraak ik bij Sunweb een drempel over. Dat ik in de finale over een sterker blok beschik, waardoor ik mijn kansen doeltreffender uit kan spelen.”

“Ik moet uit mijn comfortzone treden om een volgende stap vooruit te zetten”, aldus Benoot. “”Ik hoop er een nog betere renner te worden. Maar vergeet die coureur-van-tien-zeges-per-jaar. Dat lukt me nooit. Ook al liggen bijna alle grote, mooie wedstrijden binnen mijn bereik. Op slechts een paar uitzonderingen na, koers ik constant op WorldTour-niveau tegen de absolute wereldtop. Dat maakt het winnen zeer lastig.

Vorige week kwam de Belg met zijn team voor het eerst bij elkaar in Deventer. Bij Sunweb kijkt Benoot vooruit naar de samenwerking met zijn ploeggenoten, maar vooral naar die met Michael Matthews. “Ik kijkuit naar de symbiose met Michael Matthews. Een snelle man aan mijn zijde kan een voordeel zijn. We zijn perfect compatibel en kunnen het ploegenspel spelen.”

Maar eerst staat de Ronde van Lombardije nog op het programma. Een wedstrijd waarin Benoot met zijn huidige vorm een heel eind kan komen. “Ik wil in schoonheid afsluiten bij Lotto Soudal. Maar ik ben nog nooit deftig over de Muro di Sormano geraakt. Met déze benen moet het me lukken. Ik ben bezig aan mijn sterkste najaar ooit (Benoot werd zesde in Tre Valli Varesine en vierde in Milaan-Turijn, red.)”, eindigt hij. “Zo jammer dat ik met deze conditie niet mee mocht naar het WK in Yorkshire

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.