Barst in sleutelbeen Benoot, gebroken elleboog Keisse

zondag 14 april 2019 om 23:15
Barst in sleutelbeen Benoot, gebroken elleboog Keisse

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot heeft Parijs-Roubaix vroegtijdig moeten verlaten. De renner van Lotto Soudal kwam ten val na een aanrijding met de ploegleiderswagen van Jumbo-Visma. Sporza meldt dat hij heeft moeten opgeven en naar het ziekenhuis is overgebracht voor een check-up.

De razendsnelle en nerveuze editie van Parijs-Roubaix kende de nodige valpartijen. De Nederlander Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma) kwam vroeg in de wedstrijd tijdens een kasseistrook ten val, maar kon zijn koers vervolgen. Iljo Keisse had minder geluk. De routinier van Deceuninck-Quick Step reed onderweg op een vluchtheuvel en moest na een harde val de wedstrijd verlaten.


Update – Geen Amstel Gold Race voor Benoot

Tiesj Benoot is niet ongeschonden uit Parijs-Roubaix gekomen. De kopman van Lotto Soudal kwam ten val, had een lekke band en botste daarna ook nog eens op de volgwagen van Jumbo-Visma. Benoot heeft een barst in zijn sleutelbeen en zware kneuzingen aan zijn heup en schouder.

Daarnaast werden bij Benoot ook nog snij- en schaafwonden aangetroffen na Parijs-Roubaix. Maandag wordt meer bekend over de blessures van de nummer negen van de recente Ronde van Vlaanderen, die in ieder geval de Amstel Gold Race van volgende week moet missen.

Lotto Soudal kende na het uitvallen van Benoot geen succesvolle Parijs-Roubaix. Alleen Jens Keukeleire (29ste) en Stan Dewulf (79ste) haalden de wielerbaan in Roubaix.


Update – Iljo Keisse breekt elleboog

Het was vrolijkheid alom bij Deceuninck-Quick-Step na de winst van Philippe Gilbert, maar Iljo Keisse was daar niet bij. Hij was afgevoerd naar het ziekenhuis na een botsing met een vluchtheuvel. “Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Keisse een complexe breuk in de linkerelleboog had. Keisse moet hieraan geopereerd worden in het ziekenhuis van Herentals”, schrijft de Belgische ploeg. Hoe lang Keisse uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.