zondag 14 april 2024 om 17:44

Tiesj Benoot opnieuw derde in Amstel Gold Race: “Denk het hoogst haalbare”

Video Tiesj Benoot mocht zondagmiddag voor de tweede keer in zijn carrière plaatsnemen op het podium van de Amstel Gold Race, maar eindigde andermaal als derde in de Limburgse klassieker. De Belg van Visma | Lease a Bike mocht na ruim 250 kilometer sprinten voor de overwinning, maar moest zijn meerdere erkennen in Tom Pidcock en Marc Hirschi.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik was natuurlijk al een keer derde in deze koers en ik had het liever iets beter gedaan”, waren zijn eerste woorden in een interview met Sporza. “Maar het was lastig om mijn medevluchters nog te verrassen in de finale, aangezien de achtervolgers nog erg dicht zaten. Het is met vier renners sowieso moeilijk om nog te verrassen.”

En dus moest Benoot het in de sprint zien af te maken, maar hij moest het wel opnemen tegen Pidcock en Hirschi, twee renners die op papier sneller zijn dan de Belg. “Ik denk wel dat ik nog een redelijk goede sprint rijd. Ik bleef nog vrij lang naast Pidcock, maar uiteindelijk stond ik ook een tandje te groot.”

Benoot werd nog geremonteerd door de Brit en Zwitser en moest dus (andermaal) genoegen nemen met een derde plaats in de Amstel Gold Race. Had de coureur van Visma | Lease a Bike het in de finale niet anders kunnen spelen? “Op de Bemelerberg hoopte ik dat Hirschi het gat zou dichten op Pidcock, maar dat gebeurde niet. In de slotkilometer zag ik dat Tom naar Marc keek en heb ik het nog geprobeerd.”

Het podium van de 58ste Amstel Gold Race – foto: Cor Vos

“Mauri (Vansevenant, red.) reed alleen achter mij aan en dan is het moeilijk om weg te rijden. Dat is natuurlijk zijn goed recht, om zo te koersen. Ik zou waarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan.”

Geen nieuwe klassiekerzege dus voor Benoot, maar de 30-jarige coureur zit zeker niet in zak en sas. “Ik had de afgelopen week al een gevoel op training. Mijn blessures zijn beter en beter aan het herstellen. Er zit duidelijk nog iets in de tank voor dit voorjaar en dat heb ik vandaag laten zien.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.