Tiesj Benoot, tijdritpak Sky, Mitchelton-Scott, Jelle Wolsink
maandag 9 juli 2018 om 20:00

Tiesj Benoot, tijdritpak Sky, Mitchelton-Scott, Jelle Wolsink

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Tiesj Benoot, een nieuw tijdritpak voor Sky, aparte helmen voor Mitchelton-Scott en Jelle Wolsink.

Tiesj Benoot rijdt Vuelta

Tiesj Benoot zal op 25 augustus aan de start verschijnen van de Vuelta a España. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 24-jarige renner van Lotto Soudal – momenteel actief in de Tour – zal daarmee voor het eerst in zijn carrière twee grote rondes in één jaar rijden. Benoot zal de Vuelta vooral rijden als voorbereiding op het WK in ­Innsbruck, dat twee weken na de Vuelta op de kalender staat. Ook Bjorg Lambrecht, ­Tomasz Marczynski en Adam Hansen hebben de Vuelta op hun programma staan. Daarnaast rijdt Thomas De Gendt mogelijk de Spaanse rittenkoers.


Scott zestig jaar

Het Zwitserse merk Scott bestaat zestig jaar en Mitchelton-Scott liet dat vandaag niet onopgemerkt voorbij gaan. De Australische formatie reed de afgelopen ritten met helmen en brillen die aan de verjaardag van de sub-sponsor refereerden. In een persbericht zegt teammanager Shayne Bannon met een goed gevoel naar de samenwerking te kijken. “We zijn trots om deel uit te maken van zo’n iconisch merk. Ze zijn gestart als fiets- en helmenleverancier in 2012 en in 2017 werden ze titelsponsor. We zijn ze eeuwig dankbaar dat ze in dit project geloofden vanaf het begin. We hebben samen een lange weg afgelegd. Dit is echt een partnership, zoals je dat niet vaak ziet in de wielersport.”


Nieuw pak voor Sky in ploegentijdrit

De Britse Sky-ploeg reed vanmiddag de ploegentijdrit in de Tour de France niet in het veelbesproken vortex pak. In plaats daarvan koos het voor het Body Paint 4.2b Speedsuit van kledingpartner Castelli. Dat meldt Cyclingnews. Het vortex pak is een tijdritpak met oneffenheden als een golfbal. Uit testen bleek dat het nieuwe speedsuit sneller is. “We hebben het Body Paint genoemd omdat het vrij transparant is en veel op bodypainting lijkt,” meldt Steve Smith namens Castelli. Het pak is vooraf goedgekeurd door de UCI.


Jelle Wolsink per direct naar Vlasman

Jelle Wolsink van VolkerWessels-Merckx maakt per direct de overstap naar Vlasman. De 22-jarige Wolsink reed eerder al op Continental-niveau voor hij in 2017 een stap terug zette. Bij Vlasman konden ze wel een extra renner gebruiken door blessures van Melvin van Zijl en Kelvin van den Dool. Daarnaast gaat Dion Beukeboom zich steeds intensiever voorbereiden op werelduurrecordpoging in augustus.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
9 juli 2018 20:22
Waren dit retro helmen?
9 juli 2018 20:53
De UCI keurt alles goed van Sky. Mocht Froome iemand doodschieten langs de weg, ze zouden hem nog verder laten rijden ook. Maar een ploeg zonder geld... dan is de UCI streng hoor! Zielige bende.
9 juli 2018 20:54
Dus de bolletjes waren achteraf gezien.... ook gezwam...
9 juli 2018 21:02
Vroeg me al af of ze vrijwillig met die oerlelijke dingen op hun kop rondreden bij Mitchelton Scott
9 juli 2018 21:35
Denk het niet Polleke. Waarschijnlijk is de turbulentie veroorzaakt ongunstig in een TTT. In een TT waarschijnlijk geen probleem.
9 juli 2018 22:55
Ik zag de helm gister al bij Schurter
10 juli 2018 00:14
@oscarito... bij Movistar hebben ze ook bolletjes en turbulentie., of geen turbulentie, afhankelijk van wat je graag gelooft...ik hou het bij gezwam...
10 juli 2018 08:44
Jelle? De zoon van Thijs???
10 juli 2018 13:27
Benoot is aan het broeden op een grootse overwinning. Wanneer weet ik niet maar het is 2x de Benoot van 2016 en de Strade Bianche was geen one hit wonder.
10 juli 2018 13:31
Mitchelton-Scott moet dringend op kleurenleer. Spuuglelijke combinaties. Om nog maar te zwijgen van de schildpadhelmen van gister. Die reden compleet voor lul.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.