Tiesj Benoot verliest sprint voor ritzege: “De tweede is de eerste verliezer”
foto: Cor Vos
zondag 14 juli 2019 om 18:29

Tiesj Benoot verliest sprint voor ritzege: “De tweede is de eerste verliezer”

Tiesj Benoot kende een goede dag in de Tour de France, maar hij wist de negende etappe naar Brioude niet te winnen. Daryl Impey was in een sprint-à-deux te sterk voor Benoot, die naar eigen zeggen in een ‘kutsituatie’ was beland.

Benoot schoof mee in een monstervlucht die de ruimte kreeg van het peloton. In de heuvelachtige slotfase was de Belg van Lotto Soudal erg sterk bergop, waarna hij met Nicolas Roche en Impey overbleef. “Het was een kutsituatie. Door Roche eraf te rijden, heb ik mezelf geflikt”, reageert Benoot bij Sporza. “Ik wou hem daarna nog laten terugkomen, maar die groep met Naesen en Stuyven kwam dan ook dichter, dus heb ik toch maar niet gewacht.”

“Tegen Impey in de sprint wist ik al wat er zou gebeuren”, doelt Benoot op de snellere sprint van de Zuid-Afrikaan. “Ik heb nog geprobeerd om hem vast te zetten. Ik deed er alles aan, ook al wist ik dat het moeilijk zou zijn. Maar ja, de tweede is de eerste verliezer, zeggen ze.”

‘Goeie benen terug’
Daags na de ritwinst van Thomas De Gendt en de dagenlange reeks van Tim Wellens in de bollentrui, boekt Benoot nu dus een succesje. Hij kreeg als troostprijs de Prijs voor de Strijdlust en dat na een moeizame start: “Ik zat even geblokkeerd, maar nu heb ik mijn goeie benen terug. Daar ben ik tevreden om. De hele ploeg rijdt goed en de Tour is nog lang.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.