Tijdrit Healthy Ageing Tour verplaatst vanwege storm
Jolien D'Hoore start in de gele leiderstrui - foto: Cor Vos
donderdag 11 maart 2021 om 14:05

Tijdrit Healthy Ageing Tour verplaatst vanwege storm

Update De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft besloten de individuele tijdrit op 11 maart van de ochtend naar de middag verplaatsen. De reden hiervan is een storm, waarvan het hoogtepunt tussen 11.00 en 13.00 uur verwacht wordt.

De tijdrit zou uitgerekend om 11.00 uur van start gaan. Het vertrek van klassementsleidster Jolien D’Hoore, die de openingsrit won op het TT Circuit, stond gepland voor 12.33 uur. Maar in overleg met veiligheidsinstanties, de wedstrijdjury, het tv-productieteam en vertegenwoordigers van deelnemende teams is besloten de tweede rit van de Nederlandse 2.1-ronde naar de middag te verplaatsen.

De start van de 14,4 kilometer lange chronoproef aan de zeedijk bij Lauwersoog is nu om 15.00 uur. Dan worden namelijk betere omstandigheden verwacht. De finish van de laatste renster zal nu omstreeks 17.00 uur plaatsvinden. Rensters worden voor de zekerheid gevraagd om naast hun tijdritfiets ook hun normale wegfiets mee te nemen naar de startzone.

“De organisatie heeft de veiligheid van de rensters hoog in het vaandel staan en komt hiermee tegemoet aan het Extreme Weather Protocol van de internationale wielerbond UCI”, schrijft de organisatie in een communiqué. (10 maart, 21.21 uur)


Update

De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft besloten om de start van de individuele tijdrit met één uur uit te stellen. Dit betekent dat de eerste renster om 16.00 uur van het startpodium zal rollen, als storm Evert dan tenminste geen roet in het eten gooit. De finish van de laatste renster zal nu omstreeks 18.00 uur plaatsvinden.

De deelneemsters zullen de tijdrit overigens op een gewone wegfiets afwerken, gezien de extreme weersomstandigheden. Verder zullen er geen volgauto’s in koers zijn. De renners starten om de halve minuut. (11 maart, 14.05 uur).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.