Tijl De Decker (22) aan verwondingen overleden
foto: Cor Vos
vrijdag 25 augustus 2023 om 13:04

Tijl De Decker (22) aan verwondingen overleden

Tijl De Decker is overleden. De 22-jarige Belg van Lotto Dstny was woensdagmiddag tijdens een training betrokken bij een ongeluk met een personenauto. De talentvolle renner verloor daarbij veel bloed en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Sindsdien lag hij in coma. Vrijdagmorgen is hij aan de gevolgen van het ongeluk overleden. 

“Met groot verdriet melden wij het overlijden van Tijl De Decker, als gevolg van een trainingsongeluk afgelopen woensdag. Ons hart is gebroken bij de ploeg door dit nieuws. Wij sturen alle liefde en gedachten aan de familie en naasten van Tijl in deze ongelooflijk moeilijke tijd”, zet Lotto Dstny in een verklaring.

De Decker was woensdag betrokken bij een trainingsongeluk. Lotto Dstny laat weten dat hij hard achterop een auto crashte, waarna hij naar het ziekenhuis van Lier gebracht werd. Daar werd hij gelijk geopereerd en sindsdien lag hij in coma. De Decker werd ook nog naar het Universitaire ziekenhuis van Antwerpen gebracht. “Maar ondanks de beste inspanningen van de doktoren, heeft Tijl het niet gered.”

In juli tekende het jongere broertje van oud-prof Alfdan De Decker (onder andere ex-Intermarché) nog zijn eerste profcontract bij het Belgische ProTeam. Vanaf 1 januari 2024 zou hij de overstap maken; hij lag vast tot eind 2025. Eerder dit seizoen was de talentvolle Belgische sprinter nog de beste in Parijs-Roubaix voor beloften en vierde in Eschborn-Frankfurt U23.

Voor zijn ploeg Lotto Dstny is het de tweede zware klap in vier jaar tijd. Op 5 augustus 2019 verongelukte de eveneens talentvolle Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen.

Het is ook de tweede keer deze zomer dat het peloton deze bittere pil te verwerken krijgt. In juni liet namelijk ook al de 26-jarige Zwitserse klimmer Gino Mäder het leven na een valpartij in de afdaling van de Albulapas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.