Bergkoning Declercq: “Misschien had Stybar frisheid doordat ik vooraan reed”

zondag 24 februari 2019 om 18:50
Bergkoning Declercq: “Misschien had Stybar frisheid doordat ik vooraan reed”

foto: Cor Vos (archief)

Tim Declercq was vandaag een belangrijke pion in de slotrit van de Volta ao Algarve. De Belgische hardrijder van Deceuninck-Quick-Step zat in de vroege vlucht die tot ver standhield. Uiteindelijk zag hij ploegmaat Zdeněk Štybar de rit winnen. “Ik ben super content voor Štybar”, zegt Declercq tegen WielerFlits.

Declercq hoopte vanuit de vroege vlucht te strijden voor de dagoverwinning, maar hij werd ruim voor de slotklim ingelopen door een groepje met David De la Cruz, Søren Kragh Andersen en Štybar. “Doordat ik vooraan zat kon Štybar in het wiel blijven”, zegt Declercq, die na de finish op de Malhão hoorde dat zijn ploegmaat had gewonnen. “Misschien dat hij daardoor nog de frisheid over had op het laatste, maar uiteindelijk moet hij het zelf doen.”

“Ik ben zelf ook wel heel content met mijn koers”, aldus de hardrijder, die en passent ook nog de bergtrui van de Volta ao Algarve won. “Moest die gast van CCC (Jonas Koch, red.) de hele dag mee overgenomen hebben, dan hadden we wel een kans om weg te blijven. Maar ik ben vooral super content voor Štybar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.