Tim Kerkhof naar Destil-Piels: “Lammertink werd daar ook weer prof”
foto: Marcel Koch
donderdag 3 november 2016 om 08:35

Tim Kerkhof naar Destil-Piels: “Lammertink werd daar ook weer prof”

Tim Kerkhof doet komend seizoen een stapje terug. De 22-jarige Noord-Brabander moest vertrekken bij Roompot-Oranje Peloton en komt in 2017 uit voor Destil-Piels. “Het doel is om in 2018 weer prof te zijn”, vertelde Kerkhof vorige week aan WielerFlits.

Voorbeeld aan Lammertink
De Nederlands beloftenkampioen van 2014 windt er dan ook geen doekjes omheen. “Ik zit vol met moraal. Ik had heel erg gehoopt dat er nog ergens een plekje voor me vrij was bij een profploeg. Van heel weinig teams kreeg ik echter een berichtje terug. Mijn manager hoopte me in extremis onder te brengen bij Veranda’s Willems-Crelan, maar dat draaide ook op niets uit. Ik had al een mondeling akkoord met Han Vaanhold, dus had ik iets achter de hand. En dat is een heel mooi plan. Maurits Lammertink is het ook gelukt om via Jo Piels weer als prof actief te zijn.”

Via Topcompetitie terug bij Roompot?
Kerkhof kijkt ook naar de Topcompetitie. Het winnen van dit regelmatigheidsklassement biedt garantie op een profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij. Een wat vreemde confrontatie ligt dan voor de hand, want juist bij die ploeg moest Kerkhof vertrekken. “Voor mij zou dat niet zo aanvoelen. Ik heb het daar twee jaar onwijs naar mijn zin gehad. Zij kiezen voor 2017 voor een andere selectie en daar zat ik niet bij. In hun ogen was ik niet goed genoeg, denk ik. Mijn voorjaar was gewoon heel slecht. Nu kan ik komend jaar bewijzen dat ik wel goed genoeg ben.”

‘Ik was profwaardig’
Ondanks dat Kerkhof vol goede moed aan zijn nieuwe avontuur begint, baalt hij wel dat hij prof af is. “Mijn tweede seizoenshelft van 2016 was gewoon goed. In de tweede rit van de Tour des Fjord pakken ze me pas in de laatste kilometer terug, anders win ik solo. Dan had het er misschien wel heel anders uit gezien. Ik was gewoon profwaardig, denk ik. Zeker het tweede deel van het seizoen. Maar dat is niet meer zo. Het doel is om in 2018 weer prof te zijn. Naast de Topcompetitie rijden we ook nog de Volta Limburg Classic, Omloop Het Nieuwsblad U27, de Czech Tour, een heel mooi programma. Genoeg profwedstrijden om mezelf te laten zien.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 november 2016 09:36
Roompot had liever een in feite uitgefietste renner als Jens Mouris dan deze jongen van 22. Ze hadden hem nog een jaartje moeten houden en dan evalueren of het erin zit of niet. Jammer voor deze knul.
3 november 2016 10:10
Quote:
Ik was gewoon profwaardig, denk ik.

Dat denk ik ook en daarnaast was Kerkhof een van de jongens bij Roompot die eventueel nog potentie had om in de toekomst een stap omhoog te zetten. Ze moesten daar na twee jaar natuurlijk voorselecteren, dat Kerkhof daardoor moest vertrekken is echter vrij opmerkelijk.
3 november 2016 10:44
Helemaal mee eens horner fan. Mouris rijdt al een paar jaar nog amper een uitslag. Verwacht ook niet dat hij een stap omhoog gaat zetten. Terwijl Kerkhof juist wel een stijgende lijn laat zien. Hoop voor hem dat 1 stap terug gaat leiden tot 2 stappen vooruit.
3 november 2016 10:46
"Mijn manager hoopte me in extremis onder te brengen bij Veranda’s Willems-Crelan, maar dat draaide ook op niets uit. Ik had al een mondeling akkoord met Han Vaanhold, dus had ik iets achter de hand."
Lijkt me niet erg proper om een mondeling akkoord in de wind te slaan. Volgens mij is een mondeling akkoord nog steeds een volwaardig akkoord. Het moest eens andersom zijn geweest: in september ''ja je mag bij ons komen fietsen'', in november ''oh we hebben een andere renner genomen''...
3 november 2016 10:56
@vinyakke
Dat mondeling akkoord zal ongetwijfeld gesloten zijn onder de voorwaarde dat hij niks beters kon vinden. Je kunt trouwens sowieso te allen tijde van een continental-ploeg overstappen om prof te worden.
3 november 2016 10:57
Quote:
Lijkt me niet erg proper om een mondeling akkoord in de wind te slaan.

Want jij weet welke afspraak ze hadden gemaakt..
3 november 2016 11:20
Zou inderdaad kunnen, zo had ik het nog niet bekeken...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.