Tim Merlier (5e) na ’te gevaarlijke’ finale: “Vooral blij dat ik nog leef”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 17:28

Tim Merlier (5e) na ’te gevaarlijke’ finale: “Vooral blij dat ik nog leef”

Tim Merlier was maandag nog de grote man in de Giro d’Italia, maar kwam in de tweede sprintersrit niet verder dan een vijfde plaats. Al was de renner van Soudal Quick-Step vooral blij dat hij heelhuids de pers te woord kon staan.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben vooral blij dat ik nog leef, want met één kilometer te gaan zag ik twee renners schouder aan schouder. Er vloog er een bijna over de hekken”, blikt de man die vandaag rondreed in de paarse puntentrui met Eurosport terug op een snelle en daardoor hectische finale.

Merlier zat in de laatste kilometer net iets te ver en dus zag hij zich genoodzaakt om zijn sprint al vroeg in te zetten. “Ik dacht: ik begin mijn sprint maar gewoon. Maar de snelheid lag heel hoog en bovendien spurtte Milan met een grote versnelling. Ik dacht nog even dat ik kon winnen, maar het was toch wat te ver naar de streep.”

En zo kwam Merlier slechts als vijfde over de finish. Baalt hij nu als een stekker? “Ik ben wel een beetje teleurgesteld. Het was mogelijk om vandaag te winnen, maar het was heel hectisch en ook wat te gevaarlijk. Maar ja, dat is nu eenmaal een deel van mijn job.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.