Tim Merlier: “De pijn is niet weg, maar een BK laten schieten is nog pijnlijker”
foto: Creafin-TÜV SÜD/Tfoto
zaterdag 12 januari 2019 om 11:09

Tim Merlier: “De pijn is niet weg, maar een BK laten schieten is nog pijnlijker”

Tim Merlier heeft vanmorgen de twijfels weggenomen rond zijn deelname aan het BK veldrijden in Kruibeke. De veldrijder kampt weliswaar nog met de naweeën van zijn valpartij in Diegem, waarbij hij een dijbeenblessure opliep. Morgen staat hij echter gewoon aan de start van de Belgische titelstrijd. “De pijn is niet helemaal weg, maar een BK laten schieten is nog pijnlijker.”

De deelname van Merlier aan het BK was lang twijfelachtig. Ook de parcoursverkenning van woensdag kon de twijfels nog niet wegnemen. “Ik werd snel met mijn neus op de feiten gedrukt. Het verschil tussen een rustige training in het bos en een doorgedreven training op het BK-parcours was groot. Vooral bij de looppassages had ik verdomd veel pijn.”

Hoewel de pijn nog niet weg is, voelt de Belgische veldrijder intussen beterschap. “Gisteren ging ik een laatste keer testen in het Kluisbos. Vooral het lopen op vlakke stukken is nog lastig, maar ik wil toch van start gaan. Een BK laten schieten doet nog meer pijn.” Het BK in Kruibeke wordt de eerste wedstrijd van Merlier in zijn nieuwe tenue van Creafin-TÜV SÜD.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.