Tim Merlier en Oscar Riesebeek trainen voor Vuelta-ploegentijdrit
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 13 augustus 2022 om 12:38

Tim Merlier en Oscar Riesebeek trainen voor Vuelta-ploegentijdrit

Hoewel Alpecin-Deceuninck haar selectie voor de Vuelta a España 2022 nog niet openbaar heeft gemaakt, heeft de ploeg inmiddels wel getraind voor de openingstijdrit in Utrecht. Die vindt komende vrijdag 19 augustus plaats. Decor voor de training was het autocircuit in Zolder, waar acht renners de specifieke discipline nog eens finetuneden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het Belgische ProTeam – dat meedoet aan de Vuelta a España op basis van een wildcard – was met acht renners actief op het circuit van Zolder, waarschijnlijk met het beoogde achttal voor de Ronde van Spanje. Op de voorlopige startlijst staan elf namen voor blauwhemden, waaronder de geblesseerde Jonas Rickaert. Ook David van der Poel staat op de longlist, maar hij zal er normaal eveneens niet bij zijn.

Wij herkennen op de frontale foto in ieder geval Tim Merlier en Oscar Riesebeek, beiden uiterst rechts. De tweede van links is volgens ons op zeker Robert Stannard. We twijfelen over de uiterst linkse renner en de coureur in het midden. We vermoeden dat het respectievelijk gaat om Jay Vine (links) en Jimmy Janssens (rechts). Die laatste staat echter niet op de voorlopige deelnemerstlijst, al wil dat niets zeggen. Wie herken jij op onderstaande foto?

flag-be Alpecin-Deceuninck op de voorlopige startlijst voor de flag-es Vuelta a España 2022
flag-be Floris De Tier
flag-be Xandro Meurisse
flag-be Tim Merlier
flag-nl David van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-nl Oscar Riesebeek
flag-be Lionel Taminiaux
flag-gb Scott Thwaites
flag-au Robert Stannard
flag-be Gianni Vermeersch
flag-au Jay Vine

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.