Tim Merlier: “Ik had schrik dat mijn sprint was afgebot na de Giro”
Foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2024 om 18:05

Tim Merlier: “Ik had schrik dat mijn sprint was afgebot na de Giro”

Tim Merlier troefde op de Wandelaar in Knokke-Heist zijn dichtste concurrenten af in een rechtstreeks duel. En dat deed de sprinter van Soudal Quick-Step duidelijk deugd, na een zware Giro d’Italia.

“Ik voelde dat het een goed moment was om aan te zetten, er zat niet veel snelheid in de lead out door de tegenwind. Die laatste kilometer hebben we alles onder controle gehad, ik heb positie kunnen kiezen zoals ik het wilde. Ik was bewust een beetje verder in de laatste bocht omdat ik wist dat het op die manier kon. Natuurlijk speel je daar een beetje casino, maar het draait wel goed uit uiteindelijk”, klonk het in het flashinterview.

Tussen 2016 en 2019 was Merlier ieder jaar present in de Baloise Belgium Tour, waardoor hij goed wist hoe hij de specifieke oplopende finish op de Wandelaar moest aanpakken. “Ik heb deze etappe al heel wat gereden, het is toch mijn eerste ritzege in de Baloise Belgium Tour. Dat is weer iets dat ik kan afvinken.”

Merlier rekende uiteindelijk af met Jasper Philipsen en Olav Kooij. “Ik had dit zeker niet verwacht. Ik ga niet zeggen dat ik de topconditie nog te pakken heb. Ik had zelfs bang dat mijn sprint misschien wat afgebot zou zijn na de Giro d’Italia, zeker tegenover de frisse mannen die hier zijn. Ik ben blij dat ik deze op zak heb. Ik voel me wat moe, maar als je wint kan je niet teleurgesteld zijn, hé.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.