Tim Merlier: “Vreemde tactieken bij andere ploegen, dan blijft de vlucht natuurlijk voor”
Foto: Cor Vos
woensdag 8 mei 2024 om 17:46

Tim Merlier: “Vreemde tactieken bij andere ploegen, dan blijft de vlucht natuurlijk voor”

De sprinters konden in de op papier gemakkelijkste sprintersaankomst van de eerste Giroweek geen derde keer op rij hun benen voor de overwinning tentoonspreiden. Een vierkoppige vluchtersgroep bleef hen voor, wat tot teleurstelling leidt bij Tim Merlier, de winnaar van etappe drie.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb sommige vreemde tactieken gezien, en dan zie je dat zoiets gebeurt. Als je niet goed gaat samenwerken, dan blijft die lange ontsnapping natuurlijk vooruit. Ik kan bijna niet geloven dat ze het gehaald hebben, want ook in het peloton gingen we heel snel”, reageert hij bij zijn eigen ploeg.

De sprinter van Soudal Quick-Step verwijt met name Alpecin-Deceuninck om plots hoog tempo te rijden op de Montemagno. “Sommige ploegen hadden daar de tactiek om andere sprinters te lossen. Daarmee hebben ze onze hele ploeg doodgeknepen. Het was geen dag voor de sprinters, dus proficiat aan de vlucht.”

Voor de volgende sprinterskans is het nu uitkijken naar etappe 9 naar Napels, al is ook daar de finale behoorlijk geaccidenteerd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.