Tim Merlier is Belgische kopman op EK wielrennen in München
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 26 juli 2022 om 15:21

Tim Merlier is Belgische kopman op EK wielrennen in München

Pas morgen wordt de officiële EK-selectie vrijgegeven, maar duidelijk is dat bondscoach Sven Vanthourenhout naar München trekt met Tim Merlier als kopman. Het Europees kampioenschap wordt op een vlak parcours verreden.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Anderhalve maand geleden was bondscoach Vanthourenhout al duidelijk in een interview met WielerFlits. Voor het EK in München zou hij een team rond Jasper Philipsen of Tim Merlier bouwen. Morgen wordt de definitieve selectie bekendgemaakt, maar we vernamen uit goede bron dat Belgisch kampioen Merlier op zondag 14 augustus de vooruitgeschoven man wordt.

Het 207 kilometer lange parcours tussen Murnau am Staffelsee en München kent een volledige vlakke finale en is gesneden koek voor sprinters. Philipsen kreeg bij zijn ploeg Alpecin-Deceuninck de voorkeur op Merlier in de Tour de France, op het EK zou Merlier dus zijn kans mogen grijpen. Merlier bereidt zich momenteel voor in de Ronde van Wallonië.

Andere snelle mannen, Wout van Aert en Arnaud De Lie, zijn er op het EK zeker niet bij. De rest van de selectie bestaat wellicht uit een aantal knechten en een paar jongens die eventueel kunnen meeschuiven in een ontsnapping. In de tijdrit zal Vanthourenhout beroep doen op Yves Lampaert en Rune Herregodts, liet de West-Vlaming eerder al weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.