Tim Merlier is klaar voor het EK: “Ik ben echt hongerig”
foto: Cor Vos
zaterdag 10 augustus 2019 om 15:49

Tim Merlier is klaar voor het EK: “Ik ben echt hongerig”

Belgisch kampioen Tim Merlier is klaar om zondag in Alkmaar een gooi te doen naar de sterrentrui. “Ik ben echt hongerig en kijk ernaar uit om me te meten tegen die mannen”, vertelt Merlier gemotiveerd. 

“Ik denk niet dat ik voor iemand bang hoef te zijn”, gaat de Belg verder tegenover Sporza. “Deze week keek ik in de Ronde van Polen naar de sprint die Jakobsen won. Ik heb hem al geklopt en hij won daar van Ackermann bijvoorbeeld. Verder heb ik tegen Groenewegen al gesprint (in de ZLM Tour en BinckBank Tour 2017, red), maar zijn Viviani en Démare nog nieuw voor mij.”

Of Merlier tegen deze coureurs aan sprinten toe gaat komen, dat is nog maar de vraag. Volgens de coureur van Corendon-Circus is het zeker geen sinecure dat de wedstrijd in een massasprint gaat eindigen: “Ik ga er niet vanuit dat het hier zomaar een massasprint wordt. De wedstrijd wordt moeilijk te controleren in deze smalle straten en met die vele bochten, maar we zullen ons met de Belgische ploeg alleszins tonen.”

De Belg beseft dat er een unieke kans is om in een jaar Belgisch kampioen én Europees kampioen te worden. “Ik ben heel erg gemotiveerd. Je krijgt niet zo veel kansen in je carrière om in één jaar Belgisch en Europees kampioen te worden, maar niets moet voor mij. Ik heb een beetje stress, maar dat valt al bij al nog mee”, zo sluit hij af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.