Tim Merlier kaffert Philipsen uit: “Ik had de benen om te winnen”
foto: Cor Vos
woensdag 14 oktober 2020 om 20:04

Tim Merlier kaffert Philipsen uit: “Ik had de benen om te winnen”

Tim Merlier, op de vierde plaats, en Jasper Philipsen (vijfde) waren in Schoten de beste Belgen in de uitslag van de Scheldeprijs. Het duo, volgend jaar ploegmaats bij Alpecin-Fenix, kwam echter met veel misbaar naar elkaar over de streep.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merlier jammerde na afloop dat hij zijn eindsprint niet had kunnen rijden. “Ik werd perfect gebracht door de ploeg. Maar net op het moment dat ik wilde aangaan, kwamen ze van UAE (de ploeg van Jasper Philipsen, red) voorbij. Ik kreeg een duw in mijn zij en ging bijna onderuit”, zei de Belgische kampioen van Gent (2019) tegen Sporza. “Daardoor verloor ik mijn snelheid en toen zat ik vast.”

Het moest zijn gebeurd op 350 meter van de streep, herinnerde Merlier zich. “Want ik was aan het kijken om aan te gaan, maar het was nog iets te vroeg. Ik had mijn snelheid. Als ik die zet niet had gehad, had ik mijn snelheid kunnen behouden. Maar nu moest ik terug mijn snelheid opbouwen en toen kwam Caleb Ewan voorbij als een speer uit een boog.”

De snelle man van Alpecin-Fenix blijft daardoor gefrustreerd achter na de Scheldeprijs. “Je weet dat je de benen hebt om te winnen, maar dat kun je vervolgens niet doen. Dat is een jammerlijke zaak. Maar dat is sprinten zeker?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.