Tim Merlier kampt na val met pijnlijke lies: “Hoop dat de rustdag wonderen doet”
foto: Cor Vos
zondag 12 mei 2024 om 14:41

Tim Merlier kampt na val met pijnlijke lies: “Hoop dat de rustdag wonderen doet”

Tim Merlier begon erg goed aan de Giro d’Italia, maar de winnaar van de derde etappe koerst de laatste dagen in overlevingsmodus. Na een valpartij in de eerste tijdrit kampt de sprinter van Soudal Quick-Step met een pijnlijke lies.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De grote vraag is dan ook: voelt Merlier zich goed genoeg om vandaag mee te doen in een eventuele sprint in Napels, waar de finish van de negende etappe is getrokken? “Gezien de omstandigheden voel ik niet echt druk. Ik ga gewoon proberen om het goeie gevoel in de benen te vinden. En ik ga in elk geval proberen om mee te doen, maar als ik voel dat ik niet honderd procent ben, dan zal ik wel een moment zoeken om te laten lopen”, liet hij voor de start weten aan Het Nieuwsblad.

Merlier voelt nog altijd de naweeën van zijn val. “Ik heb toch wel redelijk wat pijn aan mijn lies. Maar ik ben ook niet de enige in het peloton, denk ik. Gisteren heb ik daags na mijn val een zware bergetappe overleefd, nu hoop ik dat de rustdag van morgen (maandag, red.) wonderen doet.”

Ontsteking
Maar wat gebeurde er vrijdag nu precies in de tijdrit naar Perugia? “Net toen ik mijn handen van positie aan het veranderen was op de fiets, reed ik over een boomwortel en kwam ik ten val”, schetst de rappe man. “Ik zal aan een snelheid van 45 à 50 kilometer per uur gereden hebben, zoiets. Doordat ik een schaafwonde heb ernaast, zitten de mijn klieren in mijn lies ontstoken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.