Tim Merlier kan leiding Bingoal Cycling Cup uitbreiden in GP Jef Scherens
foto: Cor Vos
donderdag 12 augustus 2021 om 10:38

Tim Merlier kan leiding Bingoal Cycling Cup uitbreiden in GP Jef Scherens

Tim Merlier staat zondag aan de start van de GP Jef Scherens. De sprinter van Alpecin-Fenix, ritwinnaar in de Giro en de Tour dit jaar, verdedigt er zijn leidende positie in het klassement van de Bingoal Cycling Cup en kan verder uitlopen, omdat de concurrentie niet start.

Merlier krijgt in Leuven onder meer steun van Dries De Bondt en Roy Jans bij zijn ploeg Alpecin-Fenix. Andere interessante namen die al door de organisatie bevestigd zijn: Niccolò Bonifazio (de winnaar van vorig jaar), Baptiste Planckaert, Nacer Bouhanni en Bryan Coquard, Aimé De Gendt, oud-winnaar Bert De Backer en Thibau Nys.

Na vier manches in de Bingoal Cycling Cup 2021 (Le Samyn, GP Monseré, Dwars door het Hageland en Circuit de Wallonie) staat Merlier met 40 punten stevig aan de leiding. Hij won dit voorjaar namelijk al Le Samyn en de GP Monseré. Rasmus Tiller is tweede met 30 punten, maar de Noor rijdt deze week de Ronde van Denemarken. Datzelfde geldt voor de nummer drie in het klassement: Timothy Dupont (21 punten). Merlier krijgt dus de kans om in de GP Jef Scherens zijn voorsprong verder uit te breiden.

Klassement Bingoal Cycling Cup (na 3 van de 10 manches)
1. flag-be Tim Merlier – 40 punten
2. flag-no Rasmus Tiller – 30 punten
3. flag-be Timothy Dupont – 21 punten
4. flag-be Yves Lampaert – 18 punten
5. flag-nl Danny van Poppel – 17 punten
6. flag-fr Christophe Laporte – 16 punten
7. flag-be Sep Vanmarcke – 15 punten
8. flag-gb Mark Cavendish – 14 punten
9. flag-fr Marc Sarreau – 14 punten
10. flag-be Jonas Rickaert – 14 punten

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.