Tim Merlier met twee zeges in Baloise Belgium Tour richting BK: “Conditie is oke, maar frisheid is eraf”
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 17:28

Tim Merlier met twee zeges in Baloise Belgium Tour richting BK: “Conditie is oke, maar frisheid is eraf”

Tim Merlier is tevreden met zijn overwinning in de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. “Dit was mijn beste van de drie sprints”, gaf hij na afloop aan. De 31-jarige Vlaming versloeg op de slotdag van de Belgische rittenkoers concurrent Jasper Philipsen in Brussel.

“Dit was mijn beste sprint van de drie sprints die er waren. Tijdens de tweede sprintkans zat ik ingesloten. Toen had ik het best goed ingeschat maar kon ik er helaas niet uit. Vandaag reed ik een goede sprint”, opent Merlier. Op de vraag welke van de drie sprintkansen uit de Baloise Belgium Tour het leukst was om te rijden antwoordt Merlier lachend: “De laatste omdat het dan gedaan is”

In zijn analyse na afloop bedankt de sprinter van Soudal Quick-Step meerdere keren zijn lead-out man Bert Van Lerberghe. “Richting het twee kilometer punt zaten Bert en ik beiden in een goede positie. Toen nam hij de beslissing om het op een lint te trekken, omdat ik goed geplaatst zat. Vanaf dan was het timen tot de laatste bocht om daar goed door te komen. Ik ging daar in een ideale positie door en kon mijn sprint rijden zoals ik wilde.”

Frisheid is eraf in aanloop naar BK
Voor de 31-jarige spurter wacht volgende week het BK op de weg. Merlier blikt kort vooruit op dat kampioenschap. “Ik probeer komende week zo fris mogelijk te worden, zoals ik na de Giro ook heb gedaan. Ik heb gisteren ook geprobeerd om er zo lang mogelijk aan te hangen, maar ik moet zeggen dat de conditie oke is, maar de frisheid eraf is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.