Tim Merlier mikt op nieuwe sprintzege: “Maar het is een lastige etappe”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 8 mei 2024 om 12:33

Tim Merlier mikt op nieuwe sprintzege: “Maar het is een lastige etappe”

Tim Merlier heeft al een sprintzege op zak in de Giro d’Italia, maar zijn honger is zeker nog niet gestild. Vandaag volgt er voor de renner van Soudal Quick-Step een nieuwe sprintkans, al is Merlier ook op zijn hoede.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het parcours is vandaag wel vlakker, maar het is alsnog een lastige rit. Vooral de start is erg zwaar”, zei Merlier voor aanvang van de etappe bij Eurosport. De 31-jarige coureur doelt op de twee ongecategoriseerde beklimmingen en de Passo del Bracco (15,4 km aan 4,3%) in de eerste zestig kilometer.

Merlier keek ook nog even terug op de sprint van gisteren, waarin hij genoegen moest nemen met de vijfde plaats. “Het was echt een bijzonder snelle finale. Iedereen was aan het vechten voor positie. Gelukkig waren er geen valpartijen. maar het was echt wel eng.”

De finale van de vijfde etappe ziet er toch wel anders uit. “Je moet zoals altijd in positie zitten in de laatste kilometers, en daar dan blijven. Dan is het zaak om op het goede moment een gaatje te vinden. Gisteren ging ik wat te vroeg aan en dan weet je dat het lastig is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.