Tim Merlier mist slag in Kuurne: “Gevoel is goed, maar ik rijd geen uitslag”

zondag 28 februari 2021 om 18:34
Tim Merlier mist slag in Kuurne: “Gevoel is goed, maar ik rijd geen uitslag”

Merlier in het zog van Van der Poel - foto: Cor Vos

Tim Merlier moest in Kuurne-Brussel-Kuurne genoegen nemen met een 38ste plaats. De sprintkopman van Alpecin-Fenix zag de koers vroeg opengebroken worden door ploegmaat Mathieu van der Poel, en miste vervolgens zelf de slag op de Oude Kwaremont. “Het gevoel is goed, maar ik rijd geen uitslag”, aldus Merlier.

“Mijn gevoel was goed vandaag”, vertelt hij. “Op de Kanarieberg, waar Mathieu ging, had ik even getwijfeld om zelf te gaan. Maar toen Mathieu weg was, heb ik mijn eigen tempo gereden en mij stilgehouden. Op de Kruisberg was het nog goed, maar op de Oude Kwaremont vond ik mijn ritme niet. Ik zat er ook veel te ver, maar niet à bloc. Ik kreeg mij er gewoon niet overheen. Mentaal ben ik wel goed, dus ik kijk al uit naar Le Samyn.”

‘Achteraf is makkelijk praten’
Merlier geraakte na de Kwaremont in een achtervolgende groep met Arnaud Démare en de uiteindelijke winnaar Mads Pedersen. Door een valpartij brak die groep uiteen, waarna Pedersen nog terugkeerde en Démare en Merlier niet. “Ik heb nog een keer geprobeerd om naar de volgende groep te springen, maar ik kwam net te kort”, kijkt hij terug.

Dat Pedersen later wint, zorgt ervoor dat Merlier baalt. “Dat is zeker frusterend, omdat er zeker meer mogelijk was geweest. Als je ziet dat Pedersen na de valpartij er nog naartoe rijdt… Ik had vroeger moeten reageren. Als ik dat doe was ik mee geweest, maar dat is achteraf makkelijk praten”, weet Merlier.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.