Tim Merlier na verkenning BK-parcours: “Nog geen uitsluitsel”

Door , woensdag 9 januari 2019 om 15:57

©WielerFlits

Eén van de vragen richting het Belgisch kampioenschap veldrijden in Kruibeke: kan Tim Merlier al dan niet van start om zo nog een gooi te doen naar een WK-selectie. De renner van Creafin-TÜV SÜD verkende vandaag de omloop, maar kon na afloop geen definitief uitsluitsel geven.


“Hoe de verkenning is verlopen? Ik ben met de neus op de feiten gedrukt”, zette Merlier de persbabbel van zijn team met een lichte negatieve toon in “Het liep niet zoals ik gehoopt had. Ik verwachtte een iets gemakkelijker parcours. Ik had wel kracht in de benen. En het lopen bergop viel ook best mee. Maar die onverwachtse wat bruuskere bewegingen deden nog veel pijn. Deze omloop lijkt niet op maat van mijn gewrichten gemaakt”, grapte hij.

Gevolg was dat Merlier geen uitsluitsel kon of wilde geven over het al dan niet starten. “Het gaat elke dag beter, dus ik hoop dat ik het haal. En dat wil ik zelf ook. Als ik nog een achterpoortje richting de WK-selectie wil, kan ik hier maar beter van start gaan. Dan is het trouwens nog afwachten welke impact die week zonder fiets op mijn vormpeil heeft. Voor die val in Diegem ging het sowieso de goede kant op. Maar een week zonder fiets kan zowel positief als negatief uitdraaien. Maar eerst afwachten of ik er bij ben, zondag.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.