Tim Merlier na zege in GP Fourmies: “Ik had veel vertrouwen.”
foto: Cor Vos
maandag 11 september 2023 om 08:21

Tim Merlier na zege in GP Fourmies: “Ik had veel vertrouwen.”

Tim Merlier won zondag de GP de Fourmies. De sprinter van Soudal Quick-Step bleef Gerben Thijssen voor in een sprint met een redelijk uitgedund peloton. Na afloop zei Merlier: “Ik had veel vertrouwen.”

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat bleek ook wel uit de sprint van de 30-jarige Belg. De lead-out ging niet van een leien dakje bij de Belgische WorldTour-ploeg en ondanks dat ging Merlier in Fourmies zeer vroeg de sprint aan. “Het goede gevoel hielp me toen ik het team kwijtraakte in de gekke laatste kilometer. Ik ging de sprint vroeg aan en hield genoeg over om te halen.”

“Dat maakt me heel erg blij. Het team heeft het geweldig gedaan en ik moet ze daarvoor bedanken”, aldus Merlier. “Ik kijk erg uit naar mijn volgende afspraak: de Ronde van Slowakije.” De Slowaakse 2.1-koers staat woensdag al op de kalender en duurt tot en met zondag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.