Tim Merlier nog niet volledig hersteld van val: “Maar wellicht wel een nieuwe sprintkans”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 15 mei 2024 om 11:50

Tim Merlier nog niet volledig hersteld van val: “Maar wellicht wel een nieuwe sprintkans”

De elfde etappe van de Giro d’Italia lijkt er een voor de rappe mannen in het peloton en dan komen we al snel uit bij Tim Merlier. Maar wat verwacht de Belg van Soudal Quick-Step er eigenlijk zelf van? “We zullen zeker aansturen op een sprint.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Merlier keek voor de start met Cycling Pro Net vooruit op de etappe, die weleens zou kunnen uitdraaien op een sprint. Hoe voelt de sprinter zich, vijf dagen na zijn val in de tijdrit? “Ik ben nog niet volledig hersteld van de val. Ik heb nog wel wat schrammen. Maar het is weer een nieuwe dag en wellicht een nieuwe kans voor de sprinters.”

De 207 kilometer lange etappe van Foiana di Val Fortore naar Francavilla Al Mare is grotendeels vlak. Enkel in het eerste gedeelte van de route – in het binnenland – is het glooiend. Merlier is desalniettemin op zijn hoede. “Ik verwacht een zware start, maar we zullen zeker aansturen op een sprint.”

“Het doet een beetje denken aan de etappes in Tirreno-Adriatico die langs de kust gaan. We hebben in deze Giro al vaker dit soort ritten afgewerkt. We weten dus wat we kunnen verwachten”, aldus Merlier.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.