Tim Merlier pakt de zege in Heusden Koers

dinsdag 13 augustus 2019 om 18:33
Tim Merlier pakt de zege in Heusden Koers

foto: Cor Vos

De overwinning in Heusden Koers is gegaan naar Tim Merlier. De Belgische kampioen versloeg zijn land- en ploeggenoot Roy Jans in de kermiskoers. De wedstrijd begon met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Bjorg Lambrecht, die vandaag werd begraven in zijn woonplaats Knesselare.

André Greipel zou aanvankelijk ook deelnemen aan Heusden Koers, maar de Duitser was vandaag in Knesselare om de uitvaart bij te wonen van oud-ploeggenoot Lambrecht. De renner van Arkéa-Samsic slaagde er vervolgens niet meer in om op tijd aan te komen in Heusden, gezien de massale belangstelling en drukte bij de uitvaart.

En dus besloot men in Heusden om zonder Greipel van start te gaan. Aan het einde van de rit zag de organisatie nationaal kampioen Merlier zegevieren, voor Jans en Wesley Van Dyck. “We hebben vandaag als ploeg de perfecte koers gereden”, zo is Merlier van mening. “Uiteraard mag dat ook wel van ons worden verwacht in dit soort wedstrijden.”

Actieve Merlier 
“Bij de eerste vlucht (van vijftien renners, red.) hadden we met Gianni Vermeersch en Maarten van Trijp meteen twee ideale pionnen mee. De rest van de ploeg nam de verantwoordelijkheid om de koers te controleren. Op zestig kilometer van de streep brak de wedstrijd opnieuw volledig open. Ik ben met vijf andere renners naar de kopgroep gereden.”

Merlier had echter geen tijd nodig om uit te hijgen. “Na de aansluiting ben ik samen met vier anderen opnieuw weggesprongen. Op vier ronden van het einde kregen we vervolgens het gezelschap van zes andere renners, waaronder ook Roy Jans en onze stagiair Brent Clé. We gingen dus met elf renners de finale in. In de sprint konden we rekenen op onze collectieve sterkte.”

Merlier volgt Benjamin Verraes op als laureaat in Heusden. De 32-jarige Verraes versloeg vorig jaar nog Iljo Keisse en Jordi Meeus.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.