Tim Merlier sprint naar zege in GP Stad Zottegem
Foto: Rudie Ottens
dinsdag 23 augustus 2016 om 16:51

Tim Merlier sprint naar zege in GP Stad Zottegem

Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice) heeft de GP Stad Zottegem op zijn naam geschreven. De 23-jarige Belg, die in de winter aan veldrijden doet, was na een chaotische koers de snelste van een sterk uitgedund peloton. Timothy Dupont (Verandas Willems) en Marcel Sieberg (Lotto Soudal) eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Het duurde vandaag erg lang voordat de vlucht van de dag ontstond. Onder meer Kai Reus (Roompot-Oranje Peloton) probeerde weg te springen, maar hij kreeg net als vele anderen geen ruimte.

Pas na twee uur koers had een kopgroep voor het eerst meer dan een minuut voorsprong. Alhoewel: kopgroep? Het was eerder een klein peloton. Er reden namelijk maar liefst 27 renners voorop, met daarbij twee Nederlanders: Cees Bol (Rabobank) en Kobus Hereijgers (Join-S|De Rijke), maar ook dat avontuur duurde niet lang. Op vijftig kilometer van het einde was alles weer bijeen.

Daarna bleef het wederom aanvallen regenen, maar niemand raakte echt weg. Op vijf kilometer voor het einde vormden de kasseien van de Paddestraat de laatste mogelijkheid om voor een schifting te zorgen. Daar plaatste Pieter Vanspeybrouck (Topsport Vlaanderen-Baloise) een ultieme demarrage, maar ook hij werd weer ingelopen.

Een groep van ongeveer veertig man stevende vervolgens af op een sprint. Hierin bleek Tim Merlier de snelste. De Belg haalde vandaag zijn eerste profzege.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
23 augustus 2016 16:56
Knap, Dupont voorgebleven in de sprint.
23 augustus 2016 17:37
Wordt al een tijdje gezegt dat hij wel eens een geweldige sprinter op de weg zou kunnen zijn. Wel Lefevre of sergeant. Koop Van Aert en pak Merlier erbij !
23 augustus 2016 18:55
Snelste man van het veldrijden, voor wat het waard is. Maar wel mooi dat hij hier kan winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.