Tim Merlier klopt Fabio Jakobsen in Elfstedenronde

zondag 23 juni 2019 om 16:22
Tim Merlier klopt Fabio Jakobsen in Elfstedenronde

Tim Merlier heeft in Brugge de Elfstedenronde op zijn naam geschreven. De renner van Corendon-Cirus won de West-Vlaamse eendagskoers door in de sprint WorldTour-renners Fabio Jakobsen en Jasper Philipsen te kloppen.

Vijf vluchters
Het eerste gedeelte van de wedstrijd door West-Vlaanderen werd gekleurd door een Belgisch gekleurde vluchtersgroep. Jimmy Janssens (Corendon-Circus), Benjamin Declercq (Sport Vlaanderen-Baloise), Lionel Taminiaux (Wallonie-Bruxelles) en Niels De Rooze (Tarteletto-Isorex) probeerden samen met het Nederlands/Belgische BEAT-duo Luuc Buugter en Daan Hoeyberghs uit de greep van het peloton te blijven.

Nadat Hoeyberghs zich terug liet zakken, kregen de vijf overgebleven vluchters de zegen van het peloton. De vijf wisten een maximale voorsprong van vier minuten bij elkaar te rijden. Deceuninck-Quick-Step en UAE Emirates bepaalden in dienst van sprinters Jakobsen en Philipsen het tempo aan kop van het peloton.

Keukeleire in de aanval
Bij het binnenrijden van Brugge stak local hero Jens Keukeleire de lont in het kruitvat. Hierdoor ontstond er een groep achtervolgers, waar ook onder meer Jakobsen, Jan-Willem van Schip en Kenneth Vanbilsen deel van uitmaakten. De vijf leiders begonnen met een voorsprong van slechts een halve minuut aan de vier finalerondes van vijftien kilometer.

Op 56 kilometer van het einde volgde er een hergroepering, waardoor er een kopgroep van 15 man ontstond. Ondanks een voorsprong van een minuut, slaagden de vijftien er niet in om voorop te blijven. Op 49 kilometer van het einde volgde er op initiatief van met name Israel Cycling Academy een hergroepering.

Twee Nederlanders
Van Schip probeerde het vervolgens samen met Bugter opnieuw. De twee Nederlanders reden meer dan een halve minuut voorsprong bij elkaar, maar op zes kilometer van de finish was de vlucht ten einde.

De beslissing zou zoals verwacht vallen in een massasprint. Een valpartij midden in het peloton op twee kilometer van het einde zorgde ervoor dat een uitgedund peloton om de zege zou strijden. Jakobsen werd in een zetel naar de finish gebracht, maar in de achtergrond plaatste Merlier een verschroeiende demarrage. Jakobsen kwam te laat, waardoor Merlier Corendon-Circus overwinning bezorgde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair