Tim Merlier versterkt per direct wegploeg Corendon-Circus
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 juni 2019 om 11:51

Tim Merlier versterkt per direct wegploeg Corendon-Circus

Tim Merlier vervoegt per direct de rangen van Corendon-Circus voor het restant van het wegseizoen. De Oost-Vlaming, die niet voor de formatie het veld in zal duiken, krijgt de kans om weer UCI-koersen te rijden en daarnaast hoopt hij zich bij Corendon-Circus voor te kunnen bereiden op het veldritseizoen. De ploeg maakte tevens bekend dat het de jonge Fransman Antoine Benoist heeft aangetrokken.

Tim Merlier is naast een goede crosser ook een verdienstelijke wegcoureur. Zo won hij vorig jaar onder meer twee etappes in de Ronde van Denemarken. “Ik ben uiteraard erg tevreden dat ik de komende maanden aan de slag kan bij een prestigieus team als Corendon-Circus”, zegt hij over zijn overstap naar het ‘kamp Mathieu van der Poel’. “De voorbije weken moest ik mij door omstandigheden beperken tot wedstrijden in het kermiscircuit. De opluchting is groot dat ik nu opnieuw kan meespelen op UCI-niveau.”

“Anderzijds krijg ik nu ook de ideale kans om mij degelijk voor te bereiden op aankomend veldritseizoen”, zegt Merlier in het communiqué van de ploeg. “Het wordt een belangrijke winter, zeker na mijn kwakkelseizoen vorig jaar. Ik wil opnieuw de aansluiting maken bij de renners net achter Van der Poel en Van Aert.”

Benoist tekent profcontract
Vanaf 1 augustus rijdt ook de Fransman Antoine Benoist als stagiair in de kleuren van Corendon-Circus. Benoist komt nog in actie op de weg en zal daarna winnaar van brons bij de WK veldrijden in Bogense het veld in duiken. Benoist tekende al een profcontract voor de seizoenen 2020 en 2021.

“Uiteraard ben ik erg blij met deze stap naar de profwereld. Het is voor mij een absolute eer om de trui van Corendon-Circus te mogen dragen. Ik zal er dan ook alles aandoen om deze kans met beide handen te grijpen”, aldus de Fransman in het perspraatje van de ploeg..

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.