Tim van Dijke verliest achtste plaats in Parijs-Roubaix door ongeoorloofde aanval
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 17:39

Tim van Dijke verliest achtste plaats in Parijs-Roubaix door ongeoorloofde aanval

Video Tim van Dijke is zijn achtste plaats in Parijs-Roubaix kwijtgeraakt. De jongeling van Visma | Lease a Bike reed op de wielerbaan van Roubaix weg uit een achtervolgende groep, maar deed dat door voordeel te pakken onder de Côte d’Azur (de blauwe strook op de wielerbaan) en dat mocht niet. Daardoor is hij teruggezet naar de zestiende plaats, de laatste plaats in die groep waarin hij reed.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Bij afwezigheid van Wout van Aert, Dylan van Baarle, Matteo Jorgenson en vroege pech voor Christophe Laporte moest het voor Visma | Lease a Bike van de jongeren komen in Parijs-Roubaix. Tim van Dijke, Mick van Dijke en Per Strand Hagenes kleurden de koers namens de geel-zwarten. Tim kwam uiteindelijk als achtste over de streep. “Dit is toch wel een boost”, vertelde hij na afloop bij de NOS, toen hij nog niet wist dat hij gestraft zou worden.

“We hebben echt hier naartoe gewerkt”, aldus de 24-jarige Tim van Dijke. “Ik was wel een beetje nerveus gisteren, omdat ik weet dat ik in orde ben. Maar er gebeuren ook veel dingen in wedstrijden als Parijs-Roubaix waar je geen invloed op hebt, zoals lek rijden. Alles moet echt kloppen op een dag als vandaag.”

Onderstaande video’s werden opgenomen voordat Tim van Dijke bestraft werd door de jury

Na afloop was de Zeeuw blij, maar ook wel kritisch op zichzelf. “Dit is heel mooi, maar we maakten ook een hoop mindere beslissingen. Dat is ook stukje onervarenheid”, geeft hij toe. “Het zijn wel mooie leersituaties waar je dan in terechtkomt. En op het laatst heb ik zo lang aangevallen tot de sprinters me lieten rijden.”

Zijn achtste plaats, bijna vijf minuten na winnaar Mathieu van der Poel, noemt Tim een boost. “Dit is het hoogste niveau ter wereld, dan is top-10 voor mij een mooie stap naar de toekomst toe. Ik hoef niet onder stoelen of banken te steken dat de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix mijn favoriete wedstrijden zijn, en die wil ik ook winnen. De toekomst zal uitwijzen of ik goed genoeg ga zijn. Vandaag zat er niet meer dan een achtste plaats.”

Mick van Dijke: “Ik ben sprakeloos”
Tweelingbroer Mick van Dijke was de tweede man van Visma | Lease a Bike in de uitslag, op de negentiende plaats. “We hebben het geweldig gedaan. Ik ben er nog steeds sprakeloos van”, vertelde Mick, die in de voorfinale ook nog mee zat in een groep met Van der Poel, Philipsen en Pedersen. “Toen moest ik rustig blijven, maar alles kwam nog terug. Toch ben ik supertevreden. Ik ben sprakeloos, dit moet nog indalen.”


Luister nu de WielerFlits Podcast met de analyses na Parijs-Roubaix 2024!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.