‘Tim Wellens kiest voor seizoensdebuut in Argentinië’
foto: Sirotti
zondag 9 december 2018 om 12:35

‘Tim Wellens kiest voor seizoensdebuut in Argentinië’

Als we Spaziociclismo mogen geloven, dan zullen Lotto Soudal-renners Tim Wellens én Tiesj Benoot hun seizoen beginnen in Argentinië. Voor Wellens zal het zijn eerste deelname worden aan de Vuelta a San Juan (27 januari-3 februari).

Wellens koos de laatste jaren steevast voor een seizoensbegin op Mallorca. Dit bleek ook vaak een uitstekende keuze. Zo won hij dit seizoen de Trofeo Serra, terwijl hij in 2017 zegevierde in zowel de Trofeo Serra als de Trofeo Andratx. In 2013 was het de laatste keer dat hij niet begon op het Spaanse eiland: Wellens koos dat jaar voor de Tour Down Under.

Benoot daarentegen heeft al ervaring met het koersen op Zuid-Amerikaanse wegen. Hij reed dit jaar namelijk al de Vuelta a San Juan. Hij stak er enkele keren zijn neus aan het venster, met top 5-noteringen in de twee lastige etappes. In het eindklassement eindigde Benoot als zesde, op bijna twee minuten van – de later betrapte – Gonzalo Najar.

De organisatie van de Vuelta a San Juan lijkt kortom steeds meer toppers te kunnen verwelkomen. Eerder lieten Nairo Quintana, Peter Sagan, Mark Cavendish, Fernando Gaviria en Julian Alaphilippe al weten te zullen meedoen. Daarnaast zal ook toptalent Remco Evenepoel aan de start staan.

Tiesj Benoot- hier als winnaar van Strade Bianche – begon dit seizoen ook in Argentinië – foto: LaPresse

Traditioneel parcours 
Recent werd ook het etappeschema bekendgemaakt van de 37e editie van de Argentijnse rittenkoers. Net als dit jaar kent de ronde zeven etappes. Op dag drie staat er een 12 kilometer lange individuele tijdrit gepland van en naar Pocito. Na de tijdrit volgen nog twee lastige ritten.

Vooral de vijfde etappe naar de top van de Alto Colorado zal cruciaal worden in de strijd om de eindzege. De wedstrijd zal eindigen met een vlakke etappe naar San Juan. Opvallend: de organisatie heeft besloten om na vier etappes een rustdag in te lassen.

Etappeschema flag-ar Vuelta a San Juan 2019 (27 januari-3 februari)
Etappe 1: San Juan-Pocito (159,1 km)
Etappe 2: Chimbas-Peri Lago Punta Negra (160,2 km)
Etappe 3: Pocito-Pocito (12 km, ITT)
Etappe 4: San José de Jáchal-Valle Fértil (185,8 km)
Etappe 5: San Martín-Alto Colorado (169,5 km)
Etappe 6: Autódromo El Villicúm-Autódromo El Villicúm (153,5 km)
Etappe 7: San Juan-San Juan (141,3 km)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.