Tim Wellens: “Koers verloren op honderd kilometer van de aankomst”
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2019 om 18:09

Tim Wellens: “Koers verloren op honderd kilometer van de aankomst”

Tim Wellens miste de slag in Luik-Bastenaken-Luik toen Deceuninck-Quick-Step op honderd kilometer van de meet versnelde. Hij kwam nog wel terug, maar op dat moment heeft de kopman van Lotto Soudal zijn koers verloren, zegt hij na afloop tegen de pers. “Ik denk dat ik daar heel veel krachten heb verspild”, aldus Wellens.

“Ik had goede benen vandaag, maar op een bepaald moment stond ik kleren uit te doen voor de finale en toen trok Deceuninck-Quick-Step door”, beschrijft Wellens. “Ik zat met Michael Matthews, Tom Dumoulin, Jelle Vanendert en Adam Yates… Toen hebben we heel hard moeten rijden om terug te komen. Daarom dat bij ons het beste er een beetje af was.”

‘Het lukte op Roche net niet’
Wellens begon als eerste aan de slotklim van de Roche-aux-Faucons na een aanval. Dat was om te anticiperen op het grote geweld van de favorieten. “Ik wist dat ik een beetje voorsprong moest pakken, maar we hebben niet heel veel kunnen pakken. Dus lukte het op Roche net niet. Als ik nog twintig seconden extra had, was ik als eerste boven gekomen”, legt hij uit. “Maar ik denk dat de grootste fout is dat ik niet mee was toen Quick-Step doortrok.”

“Ik denk dat we tevreden kunnen zijn als ploeg na de Waalse klassiekers, omdat Bjorg heel sterk gereden heeft”, doelt hij op zijn jonge ploegmaat Bjorg Lambrecht. Zelf eindigde Wellens als elfde in Luik. “Voor mij persoonlijk zat er vandaag meer in, omdat ik mijn koers verloren heb op honderd kilometer van de aankomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.