Tim Wellens langer bij Lotto Belisol
dinsdag 3 juni 2014 om 08:38

Tim Wellens langer bij Lotto Belisol

Tim Wellens

foto: Sirotti

Lotto Belisol heeft het contract van Tim Wellens verlengd. De 23-jarige Belg rijdt in ieder geval tot en met 2015 in het shirt van de ploeg van manager Marc Sergeant.

Wellens – prof sinds 2012 – behaalde de voorbije Giro twee maal een tweede plaats. Hij heeft het naar zijn zin bij zijn huidige ploeg. “Ik krijg een heel mooi wedstrijdprogramma voorgeschoteld en de ploeg geeft me enorm veel kansen. Het team waakt erover dat ik niet in overdrive ga en beperkt daarom het aantal wedstrijddagen. Lotto Belisol geeft me tijd om te groeien. Dat waren de voornaamste motivaties om bij te tekenen.”

Manager Marc Sergeant ziet Wellens als een van de renners die bewijst dat het investeren in talent loont. “Zijn aanvallende rijstijl, waar iedereen van houdt, biedt hem kansen. De twee tweede plaatsen zijn mooie beloningen. De komende jaren zullen wij met hem moeten bekijken en uitmaken waar zijn mogelijkheden liggen, zowel op vlak van eendagswedstrijden als in het rondewerk. Als ploeg denk ik dat de ontwikkeling van Tim een prototypevoorbeeld is van hoe wij Belgische renners kunnen vormen,” legt hij uit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.