Tim Wellens na TT-winst: “We hebben tactisch plan voor morgen al klaar”

Door , vrijdag 14 juni 2019 om 17:31
Tim Wellens na TT-winst: “We hebben tactisch plan voor morgen al klaar”

foto: Cor Vos

Tim Wellens was deze namiddag de beste in de tijdrit van de Baloise Belgium Tour. Maar de Lotto Soudal-kopman bleef vooral realistisch als het over de eindzege ging. “Na gisteren was deze tijdrit veel minder beslissend dan vooraf gedacht. We hebben geen andere optie dan morgen in de Ardennen heel aanvallend te koersen.”


Verrast met deze overwinning, Tim?
“Ja, toch wel een beetje. Ik had eerder ploegmaat Victor Campenaerts verwacht. Anderzijds, de top vier zit heel dicht bijeen. Wellicht zullen de bochten het verschil gemaakt hebben.”

Had je het parcours vooraf verkend?
“Nee. Maar Kevin De Weert (performance manager bij Lotto Soudal, red) heeft dat een week geleden in onze plaats gedaan en alles gefilmd. Dat filmpje heb ik meerdere malen bekeken. Ik wist dus wel wat me te wachten stond.”

Indeling leek ons belangrijk…
“Het tweede deel van het parcours was het zwaarste stuk. Vooraf had ik gepland om me in het eerste stuk wat te sparen, maar uiteindelijk ben ik toch best snel begonnen. Halverwege vreesde ik even voor een terugval, maar al bij al heb ik mijn tempo goed kunnen aanhouden. Ik ben dus blij dat ik toch niet te traag gestart ben.”

Tim Wellens – foto: Cor Vos

Hoe schat je deze overwinning nu in?
“Goh, voor aanvang van deze Baloise Belgium Tour dachten we dat deze tijdrit superbelangrijk zou zijn voor het eindklassement. Als je tijd moet goedmaken, is dat nooit evident. Maar nadat ik gisteren zoveel tijd verloor tegenover Remco Evenepoel is het belang afgezwakt. Anderzijds is dit wel goed voor het zelfvertrouwen. Een tijdrit liegt nooit, dus kreeg ik hier wel de bevestiging dat ik goed in orde ben.”

Had je dat verlies van gisteren kunnen vermijden?
“Ja. Ik had kunnen meegaan met Remco en Victor. Daar heb ik een tactische fout gemaakt. Ik dacht dat we safe zaten omdat Victor mee was. Niet dus. Ik zag niet aankomen dat Remco zo sterk zou zijn. Daarna heb ik nog op kop van het peloton gereden maar we kwamen niet dichter. Dat betekent uiteraard dat Evenepoel gewoon de sterkste was. Maar ik had hem wellicht wel kunnen volgen.”

 Jij en Victor staan nu – weliswaar op ruime afstand – tweede en derde. Kan het tij nog keren?
“Eerlijk? Een minuut dichtrijden wordt heel moeilijk. Maar het kan. We gaan er in elk geval alles aan doen. Het is geen geheim dat we morgen in de Ardennenrit aanvallend zullen moeten koersen. En alles of niets spelen. We hebben onze tactiek al besproken en hebben al een plan klaar…”

Met Campenaerts, Lampaert, De Gendt, Van Aert en Evenepoel telden we al vijf favorieten voor het BK tijdrijden. Zetten we jou er meteen maar bij in het rijtje?
“Tegenwoordig is zowat iedereen een beetje favoriet voor het Belgisch kampioenschap tijdrijden, maar wat mij betreft is Van Aert na deze week dé topfavoriet. Zelf kom ik speciaal een aantal dagen vroeger naar België om dat BK te rijden. Dat zou ik niet doen zonder gezonde ambitie.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.