Tim Wellens snelt naar tijdritwinst in Ruta del Sol

vrijdag 22 februari 2019 om 16:24
Tim Wellens snelt naar tijdritwinst in Ruta del Sol

foto: Cor Vos

Tim Wellens heeft de derde etappe van de Ruta del Sol op zijn naam geschreven. In La Guardia de Jaén klokte hij de snelste tijd in een lastige individuele tijdrit over 16,2 kilometer. Jakob Fuglsang eindigde op de tweede plaats, Ion Izagirre werd derde. Met zijn zege verstevigt Wellens zijn leidende positie in het algemeen klassement.

De tijdrit van Mancha Real naar La Guardia de Jaén (16,2 km) was een lastige met weinig vlakke kilometers. Vanuit de start was het vrijwel meteen klimmen geblazen naar de top van de Alto de Siete Pilillas, die na 6,3 kilometer op de route lag. Na de top wachtte de renners een afdaling tot aan de slotklim naar La Guardia de Jaén, waar de aankomst was.

Broers Yates zorgen voor eerste toptijden
Simon Yates was de eerste renner die een scherpe tijd neerzette met 22m46s. De Britse winnaar van de Vuelta a España moest al vroeg starten omdat hij zich na de eerste twee dagen in de onderste regionen van het klassement bevond. Uitgerekend broer Adam verbeterde bijna anderhalf uur later zijn toptijd naar 22m39s.

Lang had hij uitzicht op de dagzege, maar in de laatste ritten werd ook zijn tijd uit de boeken gereden. Steven Kruijswijk vloog over het parcours en haalde er nog eens vijf seconden af. Ook Ion Izagirre en Jakob Fuglsang gingen sneller rond. Toen moest klassementsleider Tim Wellens echter nog finishen.

Wellens de beste tijdrijder
De Belg scherpte de snelste tijd aan naar 22m25s en pakte daarmee zijn tweede ritzege deze Ruta del Sol. Ook verstevigde hij zijn koppositie in het klassement, die hij al sinds de openingsrit bekleedt. Fuglsang staat nog altijd op de tweede plaats, Izagirre is de nieuwe derde in de ranking. Kruijswijk en Jack Haig maken de top-5 compleet.

De Ruta del Sol eindigt zondag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.