Tim Wellens verliest leiderstrui: “Het was gewoon te zwaar”

zondag 24 februari 2019 om 10:54
Tim Wellens verliest leiderstrui: “Het was gewoon te zwaar”

Tim Wellens leek op weg naar een nieuwe eindzege in de Ruta del Sol, maar Astana wist de Belg in de voorlaatste etappe uit de leiderstrui te fietsen. “Ik wist dat ze mij onder druk gingen zetten”, zo liet Wellens na afloop weten. “Het was in de finale gewoon te zwaar.”

Wellens moest uiteindelijk passen op de laatste klim van de dag: de Alto de Hazallanas. De renner van Lotto Soudal kwam uiteindelijk als negentiende over de streep in Granada, op ruim drie minuten van ritwinnaar Simon Yates. “Net voor de laatste klim kreeg ik het lastig”, zo kijkt Wellens terug op de etappe.

“Ik kon dan ook niet volgen, eenmaal er werd aangevallen. Ik probeerde mijn eigen tempo te rijden, maar eenmaal op de top besefte ik dat het een onmogelijke opdracht zou worden.” Wellens vindt zichzelf nu terug op de negende plaats in het klassement, op bijna drie minuten van de nieuwe leider Jakob Fuglsang.

Omloop Het Nieuwsblad 
Toch is de 27-jarige renner – na twee ritzeges – tevreden over zijn Ruta del Sol. “Ik maak geen kans meer om deze ronde te winnen, maar de benen zijn gewoon goed. Ik ben tevreden over de afgelopen week. Ik ben dan ook ambitieus voor de Omloop Het Nieuwsblad.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.