Tim Wellens: “Was twee dagen voor de start nog ziek”
maandag 18 augustus 2014 om 09:11

Tim Wellens: “Was twee dagen voor de start nog ziek”

foto: Sirotti

In de slotrit van de Eneco Tour, kwam TIm Wellens niet in de problemen, waardoor hij zich de eerste Belgische eindwinnaar van de Nederlands-Belgische etappekoers mag noemen. Zijn eindzege was voor de jonge Belg een zeer grote verrassing, zeker omdat hij naar eigen zeggen twee dagen voor de start de dokter nog bezocht.

“Twee dagen voor de start was ik nog ziek. We stelden de beslissing om al dan niet deel te nemen nog even uit en natuurlijk ben ik nu heel blij dat ik maandag toch van start ben gegaan. Het begin van de week verliep moeilijk voor de ploeg, maar vanaf vrijdag ben ik beginnen geloven dat er mogelijkheden voor mezelf en de ploeg waren. En met Jelle Vanendert had ik een ploegmaat die ook heel sterk was.”

De komende weken vervolgt Wellens zijn seizoen in de eendagskoersen GP Plouay, GP Québec, GP Montréal en de Ronde van Lombardije (allen UCI WT). “Deze overwinning betekent nu niet dat ik zomaar als favoriet an de start van die wedstrijden sta, maar mijn honger is groot om het in dienst van de ploeg goed te doen”, aldus Wellens.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.