Tim Wellens wint BK tijdrijden na razend spannend duel met Alec Segaert
foto: Cor Vos
donderdag 20 juni 2024 om 17:15

Tim Wellens wint BK tijdrijden na razend spannend duel met Alec Segaert

Tim Wellens is de nieuwe tijdritkampioen van België. Op het BK tegen de klok in Binche was hij Alec Segaert nipt de baas. Rune Herregodts werd derde.

De elite mannen kregen in Binche een parcours van 38,6 kilometer voorgeschoteld. Ze deden twee keer een ronde van 19,3 kilometer, die de vrouwen eerder op de dag eenmaal aflegden. Bij afwezigheid van Remco Evenepoel en Wout van Aert, waren Rune Herregodts en Alec Segaert de topfavorieten.

Wellens noteert toptijden onderweg
Van de eerste golf renners noteerde Ward Vanhoof de beste tijd. Onderweg was Brent van Moer nog sneller geweest, maar op de streep moest de renner van Lotto Dstny negen seconden toegeven. Tijdens het volgende blok werden ook de eerste tussentijd van Van Moer verbeterd door verschillende renners. Tim Wellens dook er een dikke seconde onder, Rune Herregodts nestelde zich vervolgens tussen Wellens en Van Moer. Segaert bleef ook in de buurt: hij verloor iets meer dan twee seconden op Wellens.

foto: Cor Vos

Bij het tweede tussenpunt, halverwege de tijdrit, had Wellens zijn voorsprong uitgebreid. Herregodts lag nu dertien seconden achter, Segaert beperkte de schade tot acht tellen. We stevenden in het tweede deel van de tijdrit zodoende af op een driestrijd. Wellens, Herregodts en Segaert maakten allen nog kans op goud.

Wellens versus Segaert
Wellens viel vervolgens niet stil, maar het bleef wel spannend. Terwijl Herregodts bij het derde tussenpunt nog tien seconden extra moest prijsgeven tegenover de renner van UAE Emirates, kwam Segaert juist één seconde dichterbij. In het laatste kwart van de koers kon er dus nog van alles gebeuren.

Maar de situatie veranderde niet meer, zo bleek. Segaert gaf alles, maar strandde op negen seconden van Wellens. Laatstgenoemde pakte dus de Belgische driekleur. Het is voor het eerst dat Wellens Belgisch kampioen tijdrijden wordt. Tien jaar geleden was hij al eens tweede.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.