Tim Wellens zegt af voor Giro: “Had er fel naar uitgekeken”
zondag 28 april 2013 om 10:37

Tim Wellens zegt af voor Giro: “Had er fel naar uitgekeken”

tim wellens

foto: Sirotti

Het Belgisch klimtalent Tim Wellens heeft noodgedwongen moeten afzeggen voor de Giro d’Italia. De renner van Lotto-Belisol kampt met knieproblemen, dat liet hij zonet aan WielerFlits weten. Wellens wordt vervangen door Vicente Reynes.

“Dit is een enorme teleurstelling, want ik had er fel naar uitgekeken”, meldt Wellens, die met de Giro d’Italia zijn eerste grote ronde op het programma had staan. “Al vanaf het begin van het jaar stond de Giro op mijn programma, mijn team liet me een specifieke voorbereiding afwerken om net daar goed te zijn. Jammer dat mijn knie net nu roet in het eten gooit. In de Giro zou ik echter niet voor eigen rekening mogen rijden hebben, dat komt echt nog te vroeg.”

Het exacte probleem met de knie van Wellens is nog niet vastgesteld. “Daarom ga ik maandag naar dokter Toon Claeys. Op dit moment vermoed ik dat mijn knie overbelast is, maar Claeys zal me kunnen vertellen of het niet erger is dan we denken.” De pijn speelt toch nog niet lang bij de jongeling. “In Luik-Bastenaken-Luik kreeg ik voor het eerst last, toen nam ik enkele dagen rust en ging het voorbij. Maar recent begon de pijn terug”, vertelt de 21-jarige Belg.

“Het is nochtans niet de eerste keer dat ik met overbelasting te maken krijg”, verrast de jonge klimmer. “Twee jaar geleden had ik er namelijk ook even last van. Toen was het echter niet zo ernstig dat ik wedstrijden moest laten schieten, zoals nu.” Wellens verwacht toch snel weer in competitie te treden. “Als dokter Claeys maandag geen bijkomende problemen vaststelt, zal ik waarschijnlijk snel weer op de fiets kunnen kruipen. Wanneer weet ik alleen nog niet.”

Wellens kan wel iets meer vertellen over de ambities van zijn team Lotto-Belisol. “We zakken met een vrijbuitersploeg af naar Italië. Enkel Francis De Greef mikt op een goede klassering in het algemeen klassement, de rest kan proberen mee te schuiven in lange ontsnappingen. Dat was oorspronkelijk ook mijn taak geweest.” Een goed algemeen klassement rijden komt voor de 21-jarige Belg nog te vroeg. “Toch behoort dit in de toekomst wel tot de mogelijkheden.”

“Nu ik de Giro niet kan rijden, hoop ik later dit jaar wel een andere grote ronde te betwisten. Dat zal dan waarschijnlijk de Vuelta zijn, want de Tour lijkt me onrealistisch.” Ook bij een eventuele deelname aan die grote ronde mikt de jonge Lotto-Belisol-renner niet op eigen succes. “Misschien kan ik daar meeschuiven met een lange ontsnapping, maar meer zal er nog niet inzitten. Ik moet dit jaar nog veel ontdekken, en de Vuelta is nog ver weg”, besluit de jongeling.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.